İZMİR Doğal Yaşam Parkı güvenlik görevlileri tarafından ölmek üzereyken bulunan yavru şahin, buradaki veterinerler tarafından tedavi edilerek hayata döndürüldü ve doğaya bırakıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, ender görülen türlerin barındığı bir park olmanın ötesinde, doğadaki yaralı ve korunmaya muhtaç hayvanlar için de bir rehabilitasyon merkezi gibi çalışıyor. Bugüne dek yüzlerce hayvanı tedavi ederek doğaya salan İzmir Doğal Yaşam Parkı çalışanları, bu kez yavru bir şahinin hayatını kurtardı. Parkta görevli güvenlik personeli tarafından ölmek üzereyken bulunan yavru şahin, Doğal Yaşam Parkı'nın veterinerleri tarafından tedavi edilerek hayata döndürüldü. Özel olarak beslenen ve bakıma tabi tutulan yavru şahin kısa sürede toparlanarak sağlıklı bir yetişkine dönüştü. Ayrılık vakti geldiğinde şahini ait olduğu vahşi doğaya bırakma görevi İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin'e düştü. Kanatlarını çırparak gökyüzüne havalanmaya hazırlanan şahin, birkaç metre ilerideki yükseltiye konarak bir süre bekledi ve ardından gökyüzüne yükselerek kayboldu.
YAVRU TİLKİLER DE KURTULDU
İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirilen annelerini kaybetmiş iki tilki yavrusu da yine burada veterinerler tarafından tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

FOTOĞRAF