Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () - HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yaklaşık 3 bin kişi Kadir Gecesi'nde teravih namazını Atatürk Anıtı alanında kıldı. Namazı, Kuran-ı Kerim'i güzel okuma dünya birincisi Güney Afrikalı Harith Williams kıldırdı.
AK Partili İskenderun Belediyesi tarafından Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen 'Seccadeni al gel' etkinliğine ilçe halkının katılımı yoğun oldu. Etkinlik kapsamında şehrin cadde ve sokaklarına belediye araçları tarafından 6 bin 750 litre gül suyu sıkıldı.
Daha sonra seccadesini alıp şehrin dört bir yanından gelen kadın ve erkek yaklaşık 3 bin kişi Atatürk Anıt Alanı'nda bir araya geldi. Namaz öncesinde vatandaşlara lokum ve limonata ikram edildi. Ezanın okunmasının ardından alanda toplanan kalabalık, Harith Williams'ın arkasında saf tutarak Teravih namazı kıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile İlçe Müftüsü Mehmet Taştan'ın da vatandaşlarla yan yana saf tuttuğu namazın ardından eller semaya açılarak dualar edildi. Başkan Dingil, kentte ilk defa halkla iç içe bir namaz kılındığını ve bundan dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI