Devrek Kaymakamlığınca düzenlenen Debasp projesinin kapanış programında Protokol ve davetliler bir araya geldi.
Zonguldak’ın Devrek İlçesi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Devrek Baston Üreticilerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi ve Online Satış Platformunun Oluşturulması Projesi” (DEBASP) kapanış etkinliğinde protokol ve davetliler Çınar Otel’de bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından projenin koordinatörlüğünü yapan Devrek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gün Albayrak,” Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan BAKKA tarafından 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen” Devrek Baston Üreticilerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi ve Online Satış Platformunum Oluşturulması Projesi” kısaca DEBAPS kapanış programına proje ekibim adına hoş geldiniz. Projemiz Haziran 2014 yılında başlamış olup,9 aylık yoğun çalışma sonucu bugün sona ulaşıyor. Projemiz BAKKA’nın 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programının TR81 Düzey 2. Bölgesinde dezavantajı kesiminde gözeterek sosyal sermayenin ekonomik ve toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmek ve bölge kültürünü yansıtarak faaliyetleri desteklemek amacındadır. Proje sunumunda da göreceğiniz gibi 9 aylık sürede değerli bastoncularımıza Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi, ilçe Halk Eğitimi Merkezi’nce de bilgisayar okuryazarlığı eğitimi verilmiştir. Online satış Platformu oluşturulmuş, bastoncularımız 20 Nisan 2015 tarihinden itibaren bastonlarını bu siteden satışa sunacaklardır.
Proje destek veren tüm kişi kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel yaptığı konuşmada,” Başarılı bir projenin uygulanması gerçekleştirildi. Proje ekibine canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje sadece Devrek Bastonu Tanıtım ve Online Satış Platformunun oluşturulması projesi değil aynı zamanda Avrupa Birliği stantlarına bir proje hazırlamak kabiliyetinin de gelişmiş olması bundan sonraki süreçte de bu yetişmiş insan gücünün diğer mali destek programlarında da başarılı projeler uygulayacağına adım gibi eminim. Yöresel bir değerin ekonomiye kazandırılması gün ışığına çıkartılması gerçekten çok önemli ve bunun üzerinde kalkınma ajansı olarak ta çok duruyoruz uyguladığımız destek mekanizmalarında yöresel değerlerimizin bir şekilde gün yüzüne çıkartılması bunun bir şekilde turizme kazandırılarak veya ekonomiye kazandırılarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması gerekmektedir” dedi.
Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise,” Projemizin kapanış programına hepiniz hoş geldiniz. Tabi biz her zaman Devrek Bastonu ’nu Devrek için ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızda ve toplantılarımızda bunu göstermeye çalışıyoruz. Bu projemizde yine Devrek Bastonu ‘nu geliştirmeye yönelik bastonculuğumuza bastondan daha fazla gelir elde etmelerini sağlamaya yönelik ve bastonu bir marka haline getirmeye yönelik bir çalışmaydı ve bir projeydi. Projeyi hazırlamak ta uygulamak ta gerçekten kolay değil proje ekibinde yer alan arkadaşlarımızın bu konuda ne kadar emek verdiklerini hatta sıkıntılı anlar yaşadıklarını biliyorum. Bu anlamda kendilerini tekrara tebrik ediyorum. Projemizin ortaklarıyla birlikte çalıştık Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Meslek Yüksek Okulumuzun katkılarını unutmak mümkün değil. Sayın valimizin projeye destekleri oldukça fazlaydı ben buradan valimize teşekkür ediyorum İlçe Milli Eğitim Müdürümüzde programlarımızda hep yanımızda oldu. Ajans bizim yaptığımız çalışmalarda hep destek kaynağımızdı Genel Sekreterimiz Faruk Tezel’e, ajans çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum projemizin hayırlı olası temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.