Muratpaşa Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı, Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM’nin karşısında olacaklarını belirtti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM’nin esnaf olgusunu yok edeceğini söyledi. Başkan Süleyman Evcilmen, “Bugüne kadar denenmiş, yapılmış belediyecilik tarihinde doğrulanmış bütün doğruları yok ederek, bir menfaati o talebi getiren sermayeye veren bir anlayıştı dünkü meclis. Bunu defalarca söylememe rağmen, dün bir kez daha altını çizerek ifade ettim. O çevrede yapılar sadece 3 katlı iken 26,5 metrelik bir yapı yükselikliği veriyorsunuz. 150 bin metrekarelik toplam inşaat alanını takdim ediyorsunuz? Buyurun bunu kullanın diyorsunuz? Böyle bir hak bu sermayenin yok. Hakkına rıza gösterse bu kadar çırpınmayacağım mücadele etmeyeceğim. Ama neden arkadaşlar? Kim için? Ne için? Bunların sorularını sizler soracaksınız. Ben soruyorum. Ama herkesin sorması gerekir. Orada esnaf olgusunu yok eden bir anlayışla karşı karşıya kaldık. 5M Migros’un beş katı büyüklüğünde bir kütleyi oraya koyarsanız, Antalya’da ne esnaf kalır ne esnaf olgusu. Bunu yok saymış olursunuz. Yani bu kadar gözükaralık gündeme getiriliyor bu kentte. Bu meclis bu kadar mı gözükara oluyor? Yetmiyor. Orada ciddi bir ulaşım sıkıntısının daha şimdiden hissedildiği bir anda UKOME’nin verdiği olumsuz yanıta rağmen bu kadar nasıl alınabiliyor? Bunu anlatmaya çalıştım. Bu karar nerelerde alınıyor arkadaşlar? Bunun bir nedeni olmalı. Kamunun, belediyenin bir menfaati yok. Şehircilik ilkeleri her türlü katlediliyor ama böyle bir katkı böyle bir menfaat o sermeyeye peşkeş çekiliyor” dedi.

ESNAF YOKSA KENTTE YOK

Esnaftan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Başkan Evcilmen, esnafın kentin omurgası olduğunu belirterek, “Etrafımdan çok olumlu tepki alıyorum. Esnaf bu kentin omurgasıdır. Esnafın yanında olmak zorundasınız. Esnaf yoksa kent yoktur. Esnaf kimliği, kent kimliğidir aynı zamanda. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Esnafı yok sayamazsınız. Onlar küçük sermayedir. Evine küçük ekmekler, küçük katkılar koymak için sabahın köründen mücadele veren insanlardır. Baktığınız zaman bir çok yabancı sermaye ülkemize gelmekte. Bu sermayelerden yerel yönetimler hiçbir katkı almamakta. Bunlar vergilerini bu kentlere bu ülkeye yatırmamakta. Dolayısıyla belediyeler bu paylardan hiçbir nasip alamamakta” diye konuştu.

PES ETMEK YOK

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, projeyi durdurmak için her türlü hukuksal yola başvuracağını ifade ederek, “Pes etmek yok. Ben mücadelemi son enerjime kadar kullanırım. Neden pes edeyim. Bu iş bitmedi. Daha bitmedi. Beş binliği de yargıya götüreceğim. Binlik plan bize gelecek. Biz mücadeleyi sürdüreceğiz. Ben Muratpaşa Meclisi’nde görev yapan dün Büyükşehir Belediyesi'nde tam takım, dimdik ayakta kalan 7 arkadaşımı kutluyorum. Gerçekten orada ciddi bir duruş sergilediler. Bundan da çok büyük mutluluk duydum. Teşekkür ediyorum duruşlarından ötürü” dedi.

ESNAFI YOK SAYAN BİR ANLAYIŞ SAĞLIKLI SONUÇ ALMAMIŞTIR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Kongresi’nde, Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM oylamasında çekimser oy veren CHP Konyaaltı Grubu ile ilgili yorum yapmayacağını söyleyen Başkan Süleyman Evcilmen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Onunla ilgili bir yorum yapmayacağım. Ama CHP Grubu'nda grup serbest kararı almasında bir problem yoktu. Herkes özgür iradesini kullandı. Benim burada altını çizmek istediğim özgür iradesini kent, esnaf, ulaşımdan yana kullanmayan arkadaşlarıma dönüktür. Ben kendi düşüncelerimi kendi birikimleriyle bütünleştirerek orada bir el kaldırmam gerekir. Orada esnaf adına, kent adına, ulaşım adına, bir sermayeye karşı duruş adına kaldırdım. Yarın öbür gün esnaftan nasıl oy isteyecekler. Esnafı yok sayan bir anlayış çok sağlıklı sonuçlar alamamıştır alamayacaktır. O insanların küçük ekmekleriyle oynamayacaksınız.”