Siirt Belediyesi öncülüğünde, kamu kurum, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle kurulan Kent Konseyi 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.
Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dildaş Taşkın, Siirt Belediye Eşbaşkanları Tuncer Bakırhan ile Belkıza Beştaş Epözdemir ve çeşitli sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımıyla Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dildaş Taşkın, medeniyetlerin beşiği olan Siirt’in hak ettiği noktaya gelmesinin herkesin ortam beklentisi olduğunu, gayret gösterilmesi durumunda bu başarıya ulaşmanın güç olmadığını söyledi. Taşkın, "Tek amacımız bu kadim şehrimizi kalkındırıp, yapısal durumunu düzeltmektir. Kent Konseyi’nin buna büyük katkısı olacağını düşünüyor. Bugünü kadar yaptıkları çalışmalar nedeniyle geçici yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi.
Geçici Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Avrel Cihat Aktay ise, Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek, ortak irade, ortak güç ortak bir yaşam temasıyla kurulan Kent Konseyi’nin, üç dilli kardeş Siirt halkının geleceği için önemli bir adım olduğunu söyledi.
Çoğulculuğun esas alınması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Bakırhan ise, günümüzde çoğulculuğu esas almayan, sadece çoğunluğun iradesine dayanarak kendisini dayatan anlayışların geçici olduğunu ve ülkenin geleceği açısında çok büyük yaralar açabileceğini ifade etti.
Kurulacak yeni yönetimin siyasi parti, seçilmiş belediye yönetimleri ve ideolojilerin arka bahçesi olmaması gerektiğine dikkat çeken Bakırhan, yönetimler oluşturulurken Siirt’in çok renkliliğinin dikkate alınması umut ettiklerini kaydetti. Bakırhan, ortak akıl ve vicdanının çok önemli olduğunu, bir yönetimde ortak vicdanın ortak aklın olmaması durumunda çok büyük yaralar ve maliyetler açabileceğinden, tekçi bir yönetim zihniyetinin ortaya çıkmaması için hassasiyet gösterilmesi gerektiği temennisinde bulundu.
Yapılan kongrede Kent Konseyi Eşbaşkanlığı’na Zekeriye Çığır, Asya Kayro, Yönetim Kurulu asil üyeliğine Ayhan Mergen, Gündüz Tanık, Hatice Taş, Hayrettin Sevgin, Metin Barbarosoğlu, yedek üyeliğe M. Nurullah Kiraz, M.Saraç Batur, Nurettin Kebapçı, Şakir Çalapkulu ve Hakim Ekinci seçildi.
Genel kurul faaliyet raporunun okunması ve oylamasının ardından sona erdi.