Aydın’ın Buharkent İlçesinden 40 öğrenci Van’ın İpekyolu ilçesine konuk oldu. Van’a bağlı İpekyolu Belediyesi’nin ‘Misafirim Olur musun?’ projesi kapsamında Buharkent’ten davet edilen 40 öğrenci İpekyolu Belediyesi ve ilçe halkı tarafından 4 gün evlerde misafir edildi.

Buharkent Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Belediye Başkanı Mehmet Erol ile birlikte başkan yardımcıları ve belediye yetkililerinin de katıldığı etkinlikler kapsamında 4 gün süreyle İpekyolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının misafiri olan Buharkentli konuklar Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürünü de tanıma şansı yakaladı. Daha önce Buharkent’te görev yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk, yaptığı açıklamada, “İlk defa böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. ‘Misafirim olur musun? Projesi ile doğudan batıya değil tam tersine batıdan doğuya öğrencilerimiz misafir ediyoruz. Amacımız, batı ile doğu arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak. Buharkent ilçemizden gelen 40 öğrenci ve belediyeden konuklarımızı ağırlamak büyük mutluluk oldu. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonu kapsamında gerçekleşen ziyarette, Buharkent’ten gelen 40 çocuk ve öğretmenleri 4 gün boyunca ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatını buldular.

Gönüllü ailelerimiz de 20 çocuğu evlerinde ağırladı. Etkinlik kapsamında, misafir çocuklar 1 Ekim Pazar günü düzenlenen 7. Van Erçek Flamingo Festivalini de izleme fırsatını buldu. Misafir çocuklarımızı 2 Ekim Pazartesi günü Buharkent’e yolcu ettik.”

Batıdan doğuya misafirperverlik

Kaymakam Öztürk, “Bu tür projeler, gerek çocukların bilgi ve görgülerinin artırılması, gerekse de ülkenin dört bir yanındaki çocuklar arasında kardeşlik köprüsü kurulması açısından çok önemlidir. Misafir Çocuklarımız, ilimizin kültürel ve doğal değerleri olan Van Akdamar Adası, Van Edremit Kız Kalesi, Nene Hatun Kümbeti ve Kedi Evini gezerek keyifli anlar yaşadılar. Konuklarımız ayrıca, Edremit Jandarma Sosyal Tesislerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, Şehit aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin’in konuğu olarak ağırlandılar” dedi.