Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.
Toplantı, komisyondan gelen konuların görüşülmesi ile başlarken, komisyon raporlarına ve idare tekliflerine ait toplamda 32 madde görüşüldü. İkinci birleşiminde görüşülmek üzere komisyonlara gönderilen Gezici Kütüphane Projesi ve Bozyazı ilçesine Kültür ve Gençlik Merkezi Projesi yapımı oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste, Çamlıyayla Katı Atık Transfer İstasyonu’nun yapımı için nazım imar planı ve uygulama imar planında plan tadilatı değişikliği kararı alındı. Aynı zamanda Yumuktepe Höyüğü kazı çalışmalarına belediye bütçesinden nakdi olmamak üzere maddi yardım yapılmasına karar verildi.
ÇIKAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na ilave ödenek aktarıldığına dair basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Daha önceden belediyenin ilanları Özel Kalem Müdürlüğü tarafından veriliyordu. Şimdi ise ilanların Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından veriliyor olması dolayısıyla ayrılan ödeneğin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na aktarılmasına karar verdik” dedi.
’Belediye yeni bir kadrolaşmaya gidiyor’ şeklinde basında çıkan haberlerin de halkı yanlış bilgilendirdiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Kadın konukevi, huzurevi ve Engelliler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmeti daha hızlı ve kaliteli hale getirmek için sosyolog kadrosuna ihtiyaç var. Yeni bir kadrolaşmaya gitmiyoruz. İhtiyaç duyulan personel alımını yapıyoruz” diye konuştu.