TUNCELİ'de, Agos Gazetesi'nin Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 8'inci yıl dönümü nedeniyle, Dersim Halk Meclisi tarafından yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi.

Akşam saatlerinde Sanat Sokak üzerinde toplanan kalabalık, Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Kalabalık, 'Hrant'ın katilleri Cizre'nin failleridir' yazılı pankart taşıdı. Burada Dersim Halk Meclisi adına konuşan DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, Türkiye tarihinin acılar ve katliamlarla dolu olduğunu söyleyerek, "Geçen 8 yılın ardından failler hala cezalandırılmadı" dedi. Dönemin zihniyetiyle Dink'in faillerinin açığa çıkarılmasının mümkün olmadığını söyleyen Doğru,  Dink'in katillerinin ortaya çıkmasının devletin gerçek anlamda bir demokratikleşme ve yüzleşme yaşamasıyla mümkün olabileceğini kaydetti. Ogün Samast'ları ve Yasin Haya'leri kullanan zihniyetin ittihat ve terakkinin, teşkilat-ı mahsusanın kendisi olduğunu ifade eden Doğru, "Bizler açısından tetiği çeken değil bu zihniyetin kendisiyle hesaplaşması zorunludur. Hrant'a dönük gerçekleştirilen saldırının altında yatan gerçek sebep Hrant'ın temsil ettiği değerlerdir. Çünkü Hrant Dink bu ülkenin vicdanıydı" dedi.
EMEP Tunceli İl Başkanı Mustafa Taşkale de "Bugün Hırant Dink'i katleden zihniyet yine iş başında, Cizre'de çocuklar katlediliyor. Failler bulunmadı, biz bütün yüreğimizle Cizre halkının yanındayız ve bu katliamları gerçekleştiren karanlık güçleri biliyoruz" dedi.