AK Parti'de Oy kazandırmayan "bakan kaydırma" yönteminden vazgeçildiği, bakanların kendi seçim bölgelerinden aday gösterileceği, Sümeyye Erdoğan'ın listeye girebileceği öne sürüldü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "sır gibi" sakladığı AK Parti'nin milletvekili aday listesi dün büyük oranda tamamlandı. Davutoğlu başkanlığındaki üst kurul, bugün listeyi kesinleştirecek. Partide, büyük olasılıkla eski ve mevcut bakanların kendi seçim bölgelerinden aday yapılması bekleniyor. Parti yöneticileri, "Önceki seçimlerde partinin oyunun artırılması için bakanlar başka illerden aday gösterildi. Ancak bir etkisi olmadı. Seçmen, kendi bölgesinde bildiği, tanıdığı bir bakanı görmek istiyor" dedi.

BABACAN İSTEMİYOR

Bu kapsamda Binali Yıldırım'ın İzmir, Faruk Çelik'in Bursa, Mehmet Müezzinoğlu'nun Edirne, Cevdet Yılmaz'ın Bingöl, Veysel Eroğlu'nun Afyonkarahisar, Mehmet Şimşek'in Batman, Fikri Işık'ın Kocaeli, Nihat Zeybekçi'nin Denizli, Mehdi Eker'in Diyarbakır'dan aday yapılması bekleniyor. Beşir Atalay'ın listeye konması durumunda Ankara'dan aday gösterilmesi, Taner Yıldız'ın ise Kayseri'de listenin kalabalık olması nedeniyle başka bir ile kaydırılması bekleniyor. Davutoğlu'nun, Ali Babacan'ı aday yapmak istediği, ancak Babacan'ın istekli olmadığı kaydediliyor.

DAVUTOĞLU KARARSIZ

Davutoğlu'nun Konya'dan mı İstanbul'dan mı aday olacağı bugün netleşecek. Davutoğlu'nun danışmanlarının Konya'yı istediği, parti yöneticilerinin ise "Konya'da zaten rahatız. İstanbul'dan aday olursanız milletvekili sayısını artırabiliriz" dediği öğrenildi.


SİNAN OĞAN İDDİASI


Kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ardından kızı Sümeyye Erdoğan'ın da milletvekili adayı olacağı iddia ediliyor. Parti yöneticilerinin, bu iddiayla ilgili olarak sessiz kalması dikkat çekti. Yine MHP'nin ihraç ettiği Sinan Oğan'ın AK Parti'den aday olabileceği iddia edildi. Parti yöneticileri, "Oğan'ın Iğdır'da önemli bir gücü var. Ancak Cumhurbaşkanımıza da çok ağır hakaretleri oldu" dedi.

SELVİ: SÜRPRİZ OLABİLİR

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi dünkü yazasında AK Parti'deki seçim çalışmalarını değerlendirdi. Selvi, AK Parti'nin, "Seçim kazandıracak liste" hazırlaması bekleniyor. AK Parti listelerinde çok ama çok önemli bir sürpriz yaşanabilir. Çünkü bu seçimler AK Parti açısından ya yeniden dirilişi sağlayacak ya da AK Parti, albenisini kaybeden diğer sistem partilerinden biri olacak" yorumunda bulundu.