Samsunspor'un 1975 senesinden 2017 yılına kadar kullandığı Canik 19 Mayıs Stadyumu'na, Milet Bahçesi projesi kapsamında ilk kepçe darbesi vuruldu. 


STADYUMU ÖNEMSEMİYORUM
Stadyuma ilk kepçenin vurulmasının ardından, Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık'da Samsun Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Stadyumu değil, Samsunspor'u önemsediğini belirten Başkan Uyanık, "Çok önemsemiyorum o stadın yıkılmasını. Benim gözümde, Samsunspor'un stadyumu değil, nerdeyse Samsunspor Kulübü tarihe karışıyordu. Samsunspor yok olduktan sonra stad tarihe karışsa ne olur, karışmasa ne olur. Sonuçta olmasaydı iyiydi. Şehir içi stadları ben daha çok seviyorum. Fenerbahçe stadı gibi eski, Alisamiyen Stadı gibi şehir içinde olursa, stadın 24 saat yaşama şansı var ama öyle uygun görmüşler ve yenisini yapmışlar" dedi.

DUYGUSALLIĞA YER YOK
Taraftarların büyük bir çoğunluğu bu olaya duygusal yönden bakarken, İsmail Uyanık ise duygusallığa yer vermediğini belirterek, "Ben aslında o konuda çok fazla duygusal davranamıyorum. Yeni stad, yeni reklamlar yaratır. Ona kalırsa, ilk stadımız, şimdiki atletizm stadı olarak geçiyor. Orası bana daha çok nostaljik duygular ifade ediyor. Benim orda mesala küçüklük anılarım daha fazla oldu. Stadlar değişir, büyür buna çok fazla yapacak birşey yok. 19 Mayıs Stadyumu kalsaydı ve orası rehabitile edilip büyüseydi doğru olurdu. Fakat olan olmuş ve bitmiş. Şuan o kadar açıkcası arkasından böyle, şu hatıralarımız kaldı diyemiyorum" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN SAMSUNSPOR
Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, son olarak konuyla ilgili şunları söyledi; "Ne yapalım yani stadyum yıkılıyorsa. Stadyum değil, kulübün yaşaması önemli. Stadyum; Samsunspor'un mekanı. Stadda ki güzellikleri Samsunspor yarattı. O nedenle kulüp var olsun, kulüp yaşasın. Önemli olan herzaman kulübümüz. O statda ki güzellik kulüp ile alakalı birşey. Şuanda 35 bin kişilik stadımız var. Onun içini başarılar ve zaferler ile dolduramazsak, stadyum hiçbir şey ifade etmeyecek. Yapacak bir şey. Demek ki o stat da günümüzü doldurduk. Bu nedenle Canik stadında olduğu gibi, yeni statda da hatıralarıma yer vereceğiz ve başarılar ve zaferlere imza atacağız."

Haber: Onur EROL