Ahlak ve Kumar Büro Amirliği, belirlenen adrese, 28 Ocak’ta baskın düzenledi. Son iki yılda 3 kez baskın düzenlenen işletmenin mesul müdürü Kadir S., gözaltına alındı. İşyerinde “Konsomatris” adı altında fuhuş yaptıkları öne sürülen yabancı uyruklu 36 kadın ise emniyete götürüldü. İfadeleri alınan kadınlardan, S.N., baskın yapılan mekana fuhuş yapmak için gittiğini söyledi. S.N. ifadesinde, yabancı uyruklu kadınların konsomatris adı altında çalıştığını söyledi. Masalarda dolaşan kadınlara müşterilerin içki ısmarladığını söyleyen S.N., işletme yöneticilerinin kadeh başına 10 lira ödediğini belirtti.

Fuhuş pazarlığı


Araştırmalarda, kadınların içki içerken fuhuş pazarlığı yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Özbekistan, Kazakistan, Moldova, Azerbaycan ve Rus uyruklu kadınların bazılarının daha önce fuhuş yaptıkları için sınır dışı edildikleri belirlendi. Emniyet minibüsüne binen kadınlardan birinin “Yedi kere sınır dışı edildim, yine de döndüm. Tekrar geleceğim” demesi şaşkınlık yarattı.

Kucağında bebekle

Sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne sevk edilen mağdur kadınlardan, 24 yaşındaki L.S.’nin kucağındaki 2 aylık bebeği dikkat çekti. Anne bakımına muhtaç olan bebeğin, Türkiye’de dünyaya geldiği öğrenildi.

Kaynak: Gazete vatan