12.38 İspanya'da covid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 637 artarak 13 bin 55'e çıktı.

12.10 : İngiltere'de corona virüse yakalanan ebe Lynsay Coventry'nin iş arkadaşları, ölüm haberini alınca yıkıldı. Harlow'daki Prenses Alexandra Hastanesi'nde çalışan 54 yaşındaki ebe, Covid-19 teşhisi konulunca kendisini evinde karantinaya almıştı. Çalışma arkadaşları, ölüm haberinin ardından hastane koridorunda bir dakika sessizce bekledi.

İngiliz medyası, Coventry'nin Ulusal Sağlık Sistemi çalışanları içerisinde yaşamını yitiren ilk ebe olduğunu bildiriyor.

10.35 : Rusya'da son 24 saatte 954 corona virüs testi pozitif sonuç verdi, vaka sayısı 6 bin 343'e ulaştı.

10.20 : Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sokağa çıkma yasakları döneminde ev içi şiddette küresel ölçekte 'korkutucu bir artış' olduğuna dikkat çekerek, hükümetleri adım atmaya çağırdı.

BM salgının başından bu yana ev işi şiddete yönelik yardım hatlarına ulaşanların sayısının Malezya ve Lübnan gibi ülkelerde geçen yılın iki katına ulaştığını, Çin'de ise geçen yılın aynı dönemine göre üçe katlandığını açıkladı.

Avustralya'da da ev işi şiddet yardım hattına yönelik Google'da yapılan aramalar son 5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

09.35 : İngiltere Başbakanı Boris Johnson, corona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından 10 gün boyunca ateşinin düşmemesi nedeniyle dün akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı.
Geceyi hastanede geçiren Johnson'ın hastaneye kaldırılmasının acil bir durum nedeniyle değil, daha fazla test yapmak ve önlem amacıyla olduğu açıklandı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, corona virüs belirtilerinin geçmemesi nedeniyle, doktorunun tavsiyesi üzerine böyle bir adımın atıldığı duyuruldu.

27 Mart günü Boris Johnson'ın virüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı. Yüz yüze kabine toplantılarını iptal eden Johnson, Cuma sabahı bakanlarıyla video konferans düzenlemişti.