E-Ticaret Uzmanı Hakan Topuzoğlu, "E-ticaret sitelerinde internet dolandırıcıları için gerekli önlem alınmıyor" dedi.
Topuzoğlu, "İnternet girişimciliğinin resmi kurumların literatürüne henüz girmemiş olması ve e-ticaret ile ilgili yasaların tam olarak oturmaması sebebiyle, ülkemizde internet girişimcisi olmak ve e-ticaret yapmak bir yandan herkesin hayali haline gelmişken, bir yandan da insanlarımızın korku ve şüpheyle bakmaktan kaçınamadığı bir alan durumundadır" dedi.
E-Ticaret sitelerinde, akredite kurumlar tarafından incelenerek, güvenilir site logolarının bulunmadığını ve internet dolandırıcıları için gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen Topuzoğlu, "Alan adları konusunda halen keyfiliğin devam etmesi, ülkemize ait TR uzantılı alan adlarının en azından internet gazeteleri, resmi kurumlar, şirketler ve ünlü kişiler için kanuni zorunluluk olması gerekirken, böyle bir yasanın bulunmaması nedeniyle milyonlarca dolar kazanç her yıl yurt dışına kaçmaktadır. Öte yandan, devlet desteğiyle kurulmuş e-posta alt yapısı, sosyal medya platformları, video siteleri, dosya paylaşım ve bulut sistemleri olmaması sebebiyle de hem bilgi gizliliği namına her şeyimizi yabancı firmalarla paylaşmış oluyoruz, hem de her yıl bu firmaların milyarlarca dolar kazanmasına devlet eliyle destek verilmiş olmaktadır. Son günlerde yaşanan, sahte hesap fiyaskosu da bu konuda devlet eliyle çalışma yapılmamasının doğurabileceği sıkıntıları apaçık ortaya koymaktadır" diye konuştu.
Hakan Topuzoğlu ayrıca, "Devletin valisinin, okulların tatil olacağını valiliğe ait siteden değil de bir sosyal medya hesabından duyuracağını düşünenlerin, bu platfromlara ne kadar bağımlı olduğumuzun göstergesi değil midir? Bu sebeplerden dolayı, resmi kurumlarımızın en kısa zamanda Ulusal İnternet Projesi’in başlatmasının önemine dikkat çekmek istiyorum" ifadelerini kullandı.