Geçtiğimiz günlerde istifasını açıklayacağını duyuran Kayserispor’un genel menajeri Süleyman Hurma, 10 yıllık Kayserispor kariyerine bir Türkiye Kupası sığdırırken, bir kez de takımın ligden düşüşüne şahitlik etti.
2005-2006 sezonunda Kayserispor Genel Başkanı Recep Mamur ve ekibinin göreve devam kararı almasıyla, Kayserispor ile yollarını birleştiren Süleyman Hurma 10 yıllık futbol hayatı boyunca sarı-kırmızılı ekibe hizmet etti. Takımda ilk işe başladığı dönemden bu yana, Kayserispor’un bir kez ligden düşüşüne şahitlik eden Hurma, Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Shota Arveladze, Robert Prosinecki, Domingos Paciencia ve Mutlu Topçu olmak üzere toplam 6 teknik direktör ile çalıştı. Süleyman Hurma’nın görev yaptığı süre boyunca Kayserispor, 10 sezon boyunca Süper Lig’de mücadele etti. Tarihinde 6 kez ligden düşen Kayserispor, Süleyman Hurma döneminde birçok kez yetenekli gençlere yöneldi. Mehmet Topuz, Ali Turan ve Gökhan Ünal ile takıma önemli başarılar geldi. Takım UEFA Kupası’na kadar yükseldi. Ligde Gökhan Ünal ve Makukula ile gol krallığı Kayseri’ye gitti. 2008’de Kayserispor, Gençlerbirliği’ni penaltılarla yenerek kupaya uzandı. Yeni stadın yapılması ile Kayseri şampiyonluk potansiyeli taşıyan bir şehir haline geldi.
2007-2012 PARLAK BÜTÇE DÖNEMİ
Kayserispor, bütçe anlamında en parlak dönemlerinden birini de, 2007-2012 yılları arasında yaşadı. Süleyman Hurma’nın da takımın genel menajerliğini üstlendiği o dönemde, Nurettin Amrabat 8 milyon Euro’ya Galatasaray’a, Hasan Ali Kaldırım ise 3 milyon 750 bin Euro’ya Fenerbahçe’ye satıldı. 2007-2012 yılları arasında başka takımlara transferleri gerçekleşen isimler, sarı-kırmızılı kulübe 36,4 milyon Euro kazandırdı. En fazla parayı da 17,5 milyon Euro ile Fenerbahçe, Kayserispor’a ödedi.
TÜRKİYE KUPASI KAYSERİ’YE GELDİ
Yine Süleyman Hurma’nın görev yaptığı dönemde, sarı-kırmızılar 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında, ligi 5. olarak tamamlayarak Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliği’ni devirdi.