UEFA'nın resmi internet sitesinde yaptığı 'Haftanın gelecek vadeden oyuncusu' bölümünde bu sefer bir Türk yetenek okuyuculara tanıtıldı.

UEFA TÜRK MESSİ DEDİ

Türkiye U17 takımında forma giyen Trabzonspor alt yapısının yeni meyvelerinden Abdülkadir Ömür, "Ona ister Türk Messi, isterseniz yeni Hagi deyin. Abdülkadir 13 yaşından bu yana yaptıklarıyla izlenmesi gereken bir oyuncu olarak öne çıktı" şeklinde aktarıldı.

1999 doğumlu olan genç yetenek, orta sahada forma giyiyor ve etkili sol ayağıyla yaşıtları arasında fark yaratmayı başarıyor.

37 GOL ATTI

2012/13'ten bu yana oynadığı alt yaş liglerinde 37 gole imza atan Abdülkadir, arkadaşları tarafından 'Gheorghe Hagi' ile kıyaslanırken; "Türk Messi" olarak çağrılıyor.

HOCALARI 'ÖRNEK' OLARAK ONU GÖSTERİYOR

Trabzonspor'un altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu, Abdülkadir için, "Yaratıcı bir oyuncu, ancak takım oyununu da biliyor. Oyun kitlendiğinde maçı çevirebilecek tarzda bir orta saha. Onun zekasını ve liderlik yeteneklerinin avantajını kullanabilirsiniz" sözlerini kullandı.

Türkiye U17 Milli Takımı hocası Mehmet Hacıoğlu ise. "Eğer Türkiye'de genç jenerasyon futbol hakkında iyimser olmak istiyorsa, Abdülkadir'i dikkatlice izlemeliler. 13 yaşından beri izlediğimiz bir oyuncu. Yerel liglerde oynuyor. Milli takımdaki performansı dikkat çekici ve diğerlerine de örnek oluyor" sözleri ile genç oyuncuyu övdü.

"İDOLLERİM MESSİ VE INIESTA"

Messi ve Iniesta'yı örnek aldığını söyleyen Abdülkadir, "İdollerim Messi ve Iniesta. Iniesta'yı oyun zekası ve sahadaki görüşünden dolayı beğeniyorum. Messi'yi de sahadaki serbest rolü ve defans oyuncularını çok kolay alt etmesi nedeniyle beğeniyorum. Messi gibi olmak için kişisel idmanlarıma devam ediyorum" şeklinde hedefini yükseklere koyduğunu da gözler önüne serdi.

KAYNAK:KRALSPOR