Cezayir'in Dünya Kupası H Grubunda Güney Koyeri 4-2 mağlup etmesi, Fransa'daki Cezayirlileri sevindirirken Fransa aşırı sağ parti Ulusal Cephe'yi (FN) kızdırdı.

FN Milletvekili Marion Marechal-Le Pen, Cezayir'in galibiyeti sonrası Fransa'da kutlama yapan Cezayirlileri entegrasyonun başarısızlığına örnek olarak gösterdi. Parti lideri Marine Le Pen'in de yeğeni olan Marechal-Le Pen, karşılaşma sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Cezayir'in zaferi sonrası çıkan olaylar, iktidar ve ana muhalefet partilerinin entegrasyon politikasının yenilgisidir." ifadelerini kullandı. Le Pen olayları "komünotarizmin" cumhuriyete karşı yeni bir başarısı olarak yorumladı.

Ulusal Cephe Partisi Başkan Yardımcısı Florian Philippot da maç sonrası alaycı bir dil kullanarak, "Hayır bu akşam hiçbir şey olmayacak rahat uyuyabilirsiniz." mesajını attı. Dün gece sosyal paylaşım siteleri üzerinden yayılan Cezayir taraftarlarının Lyonda kilise yaktığıyla ilgili söylentiler ise Lyon Belediyesi ve itfaiyesi tarafından yalanlandı. Aşırı sağ parti üyeleri birkaç haftadır internet üzerinden yürüttükleri kampanyada da Cezayir maçlarının oynandığı akşamlarda, bu ülkenin bayrağını dışarıda taşımanın yasaklanmasını istemişti.

Bu arada Le Progres gazetesi de dün gece karşılaşma sonrası çok sayıda çöp kutusu ve trafik ışığı direklerinin Cezayir taraftarlarınca tahrip edildiğini yazdı.

Cezayir, 2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Güney Kore'yi mağlup ederek, turnuvada 32 yıl sonraki ilk galibiyetini elde etmişti.