KARABÜK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, engelli öğrencilere yönelik yatırım yapmaya kalktıklarında bütün yöneticilerin çok milliyetçi olduğunu, devleti korumaya çalıştıklarını, bazılarının "Hocam 40 bin öğrenci arasında 10 engelli öğrenci var. Bu kadar harcama yapmamıza gerek var mı?" dediğini söyledi. Uysal, "Kendisi ya da yakını engelli olsa onu söyleme şansı var mı? Biz güçsüz düştüğümüzde, yardıma ihtiyaç duyduğumuzda sosyal devlete ihtiyaç duyarız" dedi.
Karabük Üniversitesi'nin özel bir rehabilitasyon merkezi ile işbirliğinde yürüttüğü 'Engin Yürekler Bir Günlük Üniversiteli' konulu proje kapsamında 37 engelli 1 günlük üniversite eğitiminin artından mezun olarak diploma aldı. Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever'in de katıldığı mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, özeleştiri yaptı.
'SİSTEM YENİDEN ORGANİZE EDİLMELİ'
Üniversitelerindeki 43 bin öğrenci arasında engelli sayısının iki elin parmakları kadar olduğunu belirten Rektör Uysal, şöyle dedi:
"Bu, burada sağlıklı görünen, bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olan insanların aslında çok da sağlıklı düşünmediklerinin bir göstergesidir. Buna şahsım da dahil olmak üzere. Eğer el birliğiyle bu farkındalığı oluşturacak olursak sizlerin yükünün bir kısmını üzerinizden alırız ve sevgili evlatlarımızın da topluma tutunması ve toplumda daha fonksiyonel bir hale gelmesi için bir başarı elde etmiş oluruz. Bugünkü törenimizin amacı bu. Engelli öğrencilerimiz gerçekten sıkıntı içerisinde ve üniversite aşamasına gelmeleri mümkün olmuyor. Bunun için yetkili ve etkili insanlara buradan hep birlikte haykırarak mevcut sistemin yeniden organize edilmesi ve bu insanlara gerekli yatırımın yapılarak hayata tutunmaları, sağlıklı insanların yapabildikleri eğitim hakkını onlara da tanımamız gerektiğini bir kez daha yüksek sesle haykırmak için burada toplandık."
Konuşmaların ardından engellilere diplomaları verildi. Engelliler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

FOTOĞRAFLI