MUĞLA (İHA) – Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, Ramazan bayramı tatilinde 10 kişi ziyaret etti.
Bayram tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren vatandaşlar, Eşen Çayı’nın bir kolunun aktığı ve Beydağları’nın kaynak suyunun da eklendiği Saklıkent Kanyonu’na akın etti. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu ilçede bunalan vatandaşlar, Saklıkent Kanyonu’nun buz gibi akan suyunda serinledi. Kanyonun girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşurken, görevliler vatandaşların kanyona rahat ulaşmaları için mücadele verdi.
Kanyonun girişinde akıntının fazla olduğu yere konulan halat yardımıyla karşıya geçen vatandaşlar büyük heyecan yaşadılar. Kanyondaki kayalıklar arasında gezen vatandaşlar, su birikintilerinin taşıdığı çamurları da yüzlerine ve vücutlarına sürerek eğlendiler. Saklıkent Kanyonu’nu Türkiye’nin farklı illerinden gezmeye gelen vatandaşlar ise ilk kez geldikleri Saklıkent’e hayran kaldıklarını belirterek, "Burası doğa harikası bir yer. Serin havası bu sıcak günlerde insanı kendisine çekiyor. Tatilimiz böyle bir yerde değerlendirdiğimiz için çok mutluyuz" ifadesini kullandılar.
RAFTİNG İLE SERİNLEDİLER
Kanyona cip safari turlarıyla gelen tatilciler ise Karaçay Nehri’nden şişme botlar ile rafting yaptı. Aktiviteye katılan tatilcilere ilk olarak suda ne yapmaları anlatıldı. Daha sonra şişme botlara binen tatilciler, yaklaşık 3 kilometre boyunca Karaçay’ın serin suyunda heyecan yaşadı. Bazı tatilciler ise Karaçay Nehri kenarına yerleştirilen köşklerde yemek yiyip dinlenmeyi tercih etti. Öte yandan, Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman sıkışan trafik ise görevlilerin yardımıyla açıldı.
SAKLIKENT KANYONUNA 2 GÜNDE 10 BİN ZİYARETÇİ GİRİŞ YAPTI
4 günlük Ramazan Bayramı tatili için Fethiye’yi tercih eden tatilciler, Saklıkent kanyonuna akın ederken, kanyonu bayramın ilk iki gününde yaklaşık 10 bin tatilcinin giriş yaptığı kaydedildi. Kanyona giriş yapmadan Saklıkent çevresini gezmeye gelenlerin sayısının ise iki günde yaklaşık, 25 bin kişiyi bulduğu öğrenildi. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Türkiye’nin dört bir yanından bayram tatili için Fethiye’ye gelen tatilciler sıcak havadan bunalınca Seydikemer İlçesindeki doğa harikası Saklıkent’e koştu. Vatandaşların adeta akın ettiği Saklıkent kanyonu en yoğun günlerini yaşarken kanyon girişinde gişeden bilet almak için sıraya giren vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdular. İlginin yoğun olmasından dolayı kanyona girmekte oldukça zorlanan tatilciler araçlarını park edecek yeri dahi güçlükle bulabildiler.
Fethiye’deki bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak isteyen tatilcilerin bir bölümü düzenlenen cip safari turlarına katılarak Fethiye’nin tarihi ve turistlik yerlerini gezerlerken, bazı tatilciler ise kendi araçları ile gezmeyi tercih ettiler. Özellikle 45 dereceyi bulan bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için Saklıkent kanyonuna giden tatilciler, Saklıkent’te bulunan esnafların da güzünü güldürdü.
Saklıkent’te işletmecilik yapan Nurettin Ulutaş, bu bayram tatilinde çok yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. Ulutaş, “Saklıkent’i bayramın ilk günü en az 10 Bin kişi, ikinci gün ise en az 15 bin kişi ziyaret etmiştir. Saklıkent’e gelen tatilcilerin pek çoğu kanyona girerken, pek çoğu da kanyona girmeden çevrede yürüyüşler, rafting ve cip safari turlarına katılmaktadırlar. Çok bereketli bir bayram geçiriyoruz. İşletmeciler olarak memnunuz. Doğa harikası olan Saklıkent’e gelenler, bu bölgede ağaç evlerde de konaklayabiliyorlar” dedi.
Saklıkent Kanyon İşletme Müdürü Seydikemer Belediyesi görevlisi İbrahim Karaömeroğlu ise “Saklıkent’e hemen her yıl ilgi olmaktadır. Bu bayram tatilinde çok daha büyük ilgi oldu. Bayramın ilk günü 4 Bin 266, ikinci günü 6 bine yakın ziyaretçi ile adeta rekor kırıldı. Giriş ücreti tam 6 TL, öğrenci 3 TL’dir. Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından ziyaretçiyi ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.