AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Şehit Ailelerimizin milli vakarı, imani manadaki metanetleri, bölücü hainler karşısında milli duruşumuzun ifadesi; vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin dirliği, milletin birliği odağında kararlılığın vurgusudur.’ dedi.
KARAKAYA AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Plan ve Bütçe Komisyonunda Torba Yasa görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Erzurum’a gelerek, Şehit Mustafa Karakaya’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
ŞÜHEDAYA MİNNETTARIZ
Bakara Suresinde, ‘Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.’ Ayetine ruhunu teslim ederek, vatan için canını adayanlara millet olarak minnettar olduklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Vatan, millet ve devletin bekası niyetinde İlayı Kelimetullah için canlarını feda eden aziz şühedamıza minnettarız’ dedi.
Şehit Babası Yahya Karakaya’nın, ‘Vatan sağ olsun. Hainler er geç yok edilecektir’ mesajının kurani bir tevekkül ve teslimiyeti ortaya koyduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bölücü hainler karşısında zaferimizin teminatı işte bu milli asalet ve vakardır.’ dedi.
SONLUKLARINI TOPLUYORLAR VURGUSU
Bölücü hainler tarafından kaçırılan ve daha sonra güvenlik güçlerince kurtarılan AK Parti ilçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya’ya da geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Aydemir, yaptığı değerlendirmede, ‘Erzurum’da ‘sonluğunu toplamak’ şeklinde bir tabir vardır. Akibeti perişan olacakların beyhude çırpınışlarını ifade eder. Bu söz, vatanımızın birliğine göz diken hainler güruhunun durumunu özetliyor. Devletimizin hainleri yok etmek noktasındaki kararlılığı, güvenlik güçlerimizin azmi, milletimizin birlik ve dirliğe olan imanı karşısında, bölücü emelliler, ihanet şebekeleri ve hainler hem milli vicdanda, hem de hak divanında esfeli safiline mahkumdurlar. Sonluklarını topluyorlar.’ diye konuştu.