Bakü’de, senarist ve yönetmenliği Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı “Mucize” filminin galası yapıldı.
Bir alışveriş merkezindeki sinemada yapılan galaya 1 Ocak’ta vizyona giren, ilk haftasında 2 milyon seyirci rakamını aşan filmin senaryosunu yazan ve yöneten Mahsun Kırmızıgül ve oyunculardan Ali Sürmeli katıldı. Galada gazetecilere açıklama yapan Mahsun Kırmızıgül, “Film 1980’lerde yaşanan bir hikaye ama ben 1960’ları çok sevdiğimden dolayı filmi 1960’lara taşıdık. İlk kez filmin yüzde 95 müziklerini kendim yaptım” dedi.
Filmdeki sosyal mesajı anlatan Kırmızıgül, “Filmde geçen küçük bir diyalog var. Mahkeme salonunun önünde Cezmi Baskın’ın oynadığı karakter Muhtar’a diyor ki, sen benim hayatımı kurtardın dile benden ne dilersen. O da diyor ki, insanlık borcumuzdur. Kim olsa bunu yapardı. Senin bekar oğlun var mı değince, bir bekar oğlun var diyor. O zaman benimde bir kızım var sana verdim gitti diyor. Benim oğlun sakattır diyor. Kızın babası dönüp diyor ki, Kalbi sakat olmasın. Filmde birçok mesaj var anlayan zaten anlıyor. Bu zaten halka geçen birşey. İşte Türkiye’de yaklaşık 5. haftasında 3 milyon 300 bine yaklaşan bir seyirci sayısı var. Yani benim şu ana kadar yaptığım bütün filmlerden daha çok seyredildi bu film” diye konuştu.
Müzik kariyerine dönüp dönmeyeceği hakkındaki soruları yanıtlayan Mahsun Kırmızıgül, “Aslında müzik konusuna ben birçok insanı üzdüm ve bunun farkındayım. Gerek Azerbaycan’da, gerek Türkiye’de ve gerek komşu ülkelerde beni insanlar müzisyen kimliğimle tanıdılar. Onları üzdüğümün, onları kırdığımın farkındayım. Çünkü uzun zamandır mikrofonu elime almadım ben. Çokta özledim ama ben aynı anda 3-5 işi yapamıyorum. Aynı anda Sahneye çıkıp, müzik yapıp, albüm yapıp ve sinema filmi çekemem. Sinema benim için yeni bir yoldu ve başarmamda gerektiği bir yoldu. Müzik ve sinema aynı anda yürümeyeceği için aslında sinemayı tercih ettim” şeklinde konuştu.
Oyuncu Ali Sürmeli Bakü’ye ilk defa geldiğini belirterek, “Gelirken Mahsun şehir çok güzel olmuş- çok güzel olmuş diyordu. 7 yılda bu mucize nasıl gerçekleşti diye bizde daha sonra soracağız. Bende size hoş geldiniz diyorum” dedi.
Oyuncular filmin oynanacağı salona filmi izlemeye giderken vatandaşlar adeta oyuncularla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.