Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenen Dalyan Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.
Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Mahallesinde bulunan futbol sahasında, dev Türk bayrağı altında düzenlenen güreşler, izleyicilerin beğenisini topladı.
Güreşlere 13 kategoride 151 güreşçi katıldı. Kırkpınar’ın en seçkin pehlivanlarının katıldığı güreşlerde, başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Mehmet Yeşil Yeşil karşılaştı. Kıran kırana geçen müsabakada rakibini yenen Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivanlığı kazandı.
21 yıllık bir aradan sonra düzenledikleri güreşe yoğun ilgi olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, bölgeye gelen yabancı turistlere ata sporu güreşi tanıtmak istediklerini söyledi.
Türkiye Güreş Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi İnanç Güçlü ise, ’’Ata sporumuz güreşi daha ileriye taşımak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. 21 yıl aradan sonra ilk defa organizasyonu burada yapıyoruz. 25 tane başpehlivanımız ve 151 güreşçimiz katıldı’’ diye konuştu.
Köyceğiz’in ardından Ortaca Yağlı Güreşleri’nde de başpehlivanlığı elde eden Mehmet Yeşil Yeşil, güreşe gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, ’’İyisiyle kötüsü ile bir sezonu bitirdik. sezonun kapanışını şampiyonlukla yaptığım için mutluyum. Bu şampiyonluk bana bir teselli olarak geldi. Yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum. Yeni sezonda Kırkpınar’da tekrar başpehlivan olmak istiyorum’’ dedi.