Bingöl’de, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğ General Murat Aygün, Belediye Başkan Vekili Ragıp Atala ve Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan’ın Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.
Kurum amirleri ve askeri erkanın hazır bulunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Ali Osman Söğütlü, tüm dünyaya, azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sunulduğu Çanakkale savaşının, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.
Ülkenin bugün ulaştığı seviyenin, başta Çanakkale ve kurtuluş savaşı olmak üzere, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve vazifeleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerin eseri olduğunu ifade eden Söğütlü, şunları söyledi:
"Aziz şehitlerimizin yüreklerimizde yaktıkları ateş, vatanımıza yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede, sarsılmaz inancımıza, tükenmez gücümüze, sonsuz kaynak teşkil etmektedir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki: temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti ve onun bağrından çıkmış Türk silahlı kuvvetleri tarafından, en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir."
İŞARET DİLİYLE ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNÜ OKUDULAR
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamındaki etkinlikler, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğ General Murat Aygün, Belediye Başkan Vekili Ragıp Atala, Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program, Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan’ın konuşması, Çanakkale zaferini anlatan slayt gösteri ve Çanakkale zaferi kapsamında okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin eserlerini seslendirmesiyle devam etti.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan işaret dili kursunda eğitim gören 20 kişilik kursiyer, eğitmen Duygu Söğütlü öncülüğünde sahne alarak, Çanakkale Türkü sözlerini işaret diliyle okudu.
Program, ödül töreni ve Çanakkale zaferi kapsamında hazırlanan serginin gezilmesiyle son buldu.