AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, yapımı devam eden Bölge Hastanesi’ni ziyaret ederek, inşaat hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, yapımı devam eden Bölge Hastanesi’ni ziyaret etti. İnşaat firmasının yetkililerinden bilgiler alan Tamer ve Karayel, şantiyeyi gezdi. Burada bir konuşma yapan İsmail Tamer, "2002 yılına kadar Türkiye’de hastanelerimizde ancak 6 bin civarında böyle nitelikli yatak vardı ama biz hükümet olarak artık her hastayı her yatağı bu hale getirmeyi planlıyoruz. 2023’e kadar da bunu bitirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla şimdi 35 tane hastanenin bu konseptte yapılacak. Çeşitli illerde Ankara’ya ve İstanbul’a 2’şer tane olmak üzere 35 tane hastanenin projesi yapıldı. 18 tanesinin ihalesi yapıldı. 17 tanesi de başladı. Bunlar bittiğinde nitelikli yatağa dönüşecek yatak sayımız 52 bine yükselmiş olacak. Şuanda Türkiye’de aşağı yukarı hastanelerde 120 bin yatak var. Dolayısıyla ilk yapılan yerde Kayseri. Maalesef Türk Tabipler Birliği’nin şehir hastanelerinin bu ihalelerinde Danıştay’a gitmesinden dolayı 2 yıl gibi bir zamanımız kayboldu" dedi.
Yaşar Karayel ise, hastanenin Kayseri’de önemli katkıları olacağını söyleyerek, "Bu işin şehrimize katkıları önemlidir. Kayseri bundan sonraki dönemde özellikle sağlık hizmetlerinden ve sağlık turizminden de çok büyük payı alacak. Özellikle bu Erciyes Master Planı’nın hayata geçmesi ile ve Kayseri’deki diğer projelerin hayata geçmesi ile birlikte bu projede Kayseri’nin geleceğine ve bundan sonraki hizmet sektöründen alacağı paya bağlı olarak bu büyük hastanenin yapılmış olması Kayseri için çok büyük bir kazanımdır. Türkiye için kazanımdır. Kayseri bundan sonra bu hastane bittiği anda etrafımızda bulunan 5 şehir ile birlikte Anadolu bölgesinin merkezi olacak, bu hastane sadece Kayseri’de yaşayan 1 milyon 300 bin insan değil, çevremizde yaşayan 2.5 milyon insana da hizmet verecektir" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Yaşar Karayel’e AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.İbrahim Özcan da eşlik etti.