Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Ailede Sevgi’ konulu konferans Eğitimci Yazar Sema Maraşlı’nın sunumuyla yapıldı.
Medeniyet Okulu projesi kapsamında verilen konferansa, Beyşehirli bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Aile değerlerinin sarsılmaması ve deforme olmaması için sevgi ve saygının en önemli değer olarak ön plana çıktığını sunumunda vurgulayan Maraşlı, erkek ile kadının görevleri, topluma faydalı çocuk yetiştirme ve günümüzdeki aile problemlerine değinerek örnekler ışığında ailede muhabbet kurmanın püf noktalarını anlattı.
Konferansın açılışında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, “Bizler eğitime çok önem veriyoruz. Bu manada Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediyemiz ortaklaşa birçok projeye imza atıyoruz. Medeniyet Okulu projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Ailede Sevgi konulu konferansta bunlardan biri. Aile, toplumun bütünleşmesini sağlayan, aynı zamanda toplumu geleceğe taşıyan en küçük ama en etkili kurum. Ailede sevgi tüm toplumu etkileyen çok önemli bir konu, fedakarlığı, paylaşmayı, merhameti manevi değerleri unutan kimseler, evi bir sevgi yuvasına çevirebilir mi? Bu yüzden bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kalmalı çocuklarımıza da aynı bilinci aşılamalıyız. Toplumumuzun bir hastalığı var, okumama hastalığı Sema hanım her aşamada okumanın bizlere ne kadar önemli olduğunu anlattı. İnsanın kendini yetiştirmesinde okumanın önemi çok büyük, bu yüzden ailemizde, özellikle çocuklarımızda okuma alışkanlığının artırılması için anne babalara büyük görev düşüyor. Bu kapsamda bu projeye destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sema hanım’ı da önümüzdeki günlerde bugün burada olamayan hanımefendiler için tekrar ağırlamak istiyoruz” dedi.
-8 MART’TA HANIMLAR LOKALİNİN TEMELİ ATILACAK-
Konferansta Hanımlar Lokalinin temel atma tarihinin müjdesini de veren Başkan Özaltun “ Beyşehir’de bayan kardeşlerimizin bir eksiği vardı buda Hanımlar Lokali ve Şehir Konağı. Dün ihalesi yapıldı ve inşallah 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde temelini atacağız. Gelecek zaman dilimlerinde bu tür konferanslarımızı sizlere ait olacak olan Hanımlar Lokalinde daha sık bir şekilde yapacağız. Beyşehir’e bayan kardeşlerimize hayırlı olsun.’’şeklinde konuştu.
Programın sonunda Eğitimci Yazar Sema Maraşlı, programa katılanlar için kitaplarını imzaladı.