Erzincan, TÜBİTAK 46. ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması’nda 3 birincilik ve bir ikincilik kazandı.
Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na ön değerlendirmeyi geçerek Erzurum Bölge sergisine davet edilen Erzincan Biyoloji, Coğrafya, Kimya, Matematik, Psikoloji ve tarih alanlarında toplam 8 proje ile katılım gösterdi.
46.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi, Ardahan, Artvin, Erzincan, Kars, Rize Bayburt, Erzurum Trabzon, Gümüşhane ve Iğdır olmak üzere on ilin katılımıyla Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde sergilendi.
TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Matematik alanında 2 Coğrafya alanında 1 olmak üzere 3 birincilik ve Kimya alanında ikincilik kazanırken Bilim ve Sanat Merkezinden Matematik öğretmeni İnan Durukan rehberliğinde katılan öğrencilerden; Zeynep Didar Orhan ve Yavuz Selim Akpınar " Fibonacci´ Den Lucas´a", Fahri Numan Eskici ise “Üçgenin Köşelerini Merkez Kabul Eden ve Üçgenin Merkezlerinden Geçen Çemberler” isimli projeleri ile, Sosyal Bilimler Lisesi’nden öğretmen Nuri Koç rehberliğinde katılan öğrencilerden Suzan Doğan ve Muhammet Enis Orhan “Tesis Mi Çöplük Mü Erzincan İli Örneği” isimli proje ile bölge birincisi seçildiği belirtildi.
Neslihan Şener rehberliğinde katılan öğrenciler Muhammed Kerem Türkeş ve Alperen Başağaoğlu da “Doğu Anadolu Bölgesi’nin Çayır, Mera ve Ormanlarında Yetişen Bazı Zehirli Bitki Türlerinden Doğal Böcek İlacı Eldesi” projesi ile ikincilik kazandığı öğrenildi.
Yapılan yarışmada gösterdikleri başarılardan ötürü öğretmenler ve öğrencilerin Ankara’da yapılacak olan final yarışmalarına katılmaya da hak kazandığı öğrenildi.