KADINA Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle İstanbul Avcılar’da kadınlar yürüyüş yaparken, öldürülen kadınları anmak için 1001 kadından oluşan ‘Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu’ 3 türkü okudu.
Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Avcılar’da saat 12.30’da yürüyüş düzenlendi. ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı pankant ile trafiğe kapalı Marmara Caddesi’nde yürüyen kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Yürüyüşe katılan kadınlar kısa süre önce Samsun'da öldürülen Op.Dr. Aynur Dağdemir, geçen yıl öldürülen Özgecan Aslan ve Cansu Kaya başta olmak üzere katledilen kadınların fotoğraflarını da taşıdı. Belediye Havuz Meydanı önündeki platformdan kadınlara hitap eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, kadına yönelik şiddetin kapanmak bilmeyen yaraların en başında geldiğini söyledi. Toprak, cinsiyeti, ırkına bakılmaksızın, hangi milletten olursa olsun, bütün insanlar eşit olduğunu belirterek, "Her iki cins de eşit haklar çerçevesinde toplumda birbirini bütünleyendir. Bir diğer yarısının diğer yarısı üzerinde baskı kurması şiddete hükmetmesi asla kabul edilebilir değildir” dedi. Belediye Başkanı Toprak, Türkiye ve dünyada şiddete maruz kalan kadın sayısının azımsanmayacak derecede olduğunu vurgularken, “Şu bilinmelidir ki aciz olan şiddete maruz kalan değil, şiddete başvurandır. Bunun için böyle bir durum ile karşı karşıya gelenin yapması gereken utanmak, başını eğmek değil, aksine bu durumun üzerine gitmek, bununla mücadele etmek ve buna direnmektir. Birey olarak, grup olarak, toplum ve devlet olarak birlik içerisinde, bu gidişata dur demek için mücadele etmeliyiz. 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, kadına yönelik yapılan şiddetin her türlüsünü kınıyor, bir cinsin diğeri üzerinde şiddet ve baskı uygulamadığı, özgür bir dünya diliyorum” dedi.
'24 Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yönelik yapılan şiddete dikkat çekmek öldürülen kadınların anısına Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu’ndaki kadınlar, Belediye Meydanı’nda 'Nenni', 'Şişli Meydanı'nda' ve 'Şu kanlı zalimin ettiği işler' isimli türküleri bir ağızdan söyledi.

FOTOĞRAFLI