Ali AKSOYER-İlhan PARÇALI/İSTANBUL,() TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İBB arasında ortak hizmet protokolü hazırlanarak müze olarak kullanılmasına karar verilen Sirkeci Garı'nı havadan görüntüledik. Sirkeci Gar’ından Yedikule’ye 8,5 kilometrelik bir alanı kapsayan projede Sirkeci Gar’ı içinde bulunan tarihi binalar İstanbul Kent müzesi ve İstanbul Demiryolu müzesi olarak yeniden tasarlanacak. 8,5 kilometrelik hat üzerinde doğa ve sanat parkı yapılacak.
“Sirkeci Garı İçerisinde Bulunan Binalar İle Sirkeci-Yedikule Arasındaki Eski Banliyö Hattı Değerlendirilmesi” için hazırlanan ortak hizmet protokolü ile doğa ve sanat parkı yapılması ayrıca Kent ve Demiryolu müzeleri oluşturulmasına karar verilmişti. İBB Meclisi’nde CHP’li üyelerin ret oyuna karşılık kabul edilen protokolü imzalaması için Kadir Topbaş’a verilen yetkinin ardından protokole son şeklinin verilmesi için çalışmalar başladı.

GARI HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK
Tarihi Sirkeci garının alınan kararların ardından havadan görüntüledik. Eski kalabalık günlerinden uzakta olduğu görülen Sirkeci Garı kendisi için hazırlanan proje çizimlerinin bitmesini bekliyor. Banliyö seferleri durduğu için peronları boş olan Sirkeci Garı'nda trenlerin sessiz bekleyişi ise sürüyor. Tarihi binalarıyla İstanbul’un simgelerinden biri olan Sirkeci Garı önümüzdeki günlerde İBB'nin hazırladığı planların TCDD tarafından onaylamasının ardından yeni görünümüne kavuşacak.
 (FOTOĞRAF)