7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri için 4 Şubat’ta görkemli bir törenle AK Parti’den ilk milletvekili aday adaylığını açıklayan Yaşar Arslan, "Ben sadece belli bir kesimin temsilcisi olarak aday adayı olmadım. Genci yaşlısı, kadını erkeği tüm Bartın için, hizmet için yola çıktım. Eğer partim tarafından bana bu fırsat verilirse bütün Bartın’ı kucaklayan bir vekil olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.
"KİMSENİN DUYMADIĞI VE GÖRMEDİĞİ İŞLERİ BARTIN GÖRECEK"
AK Parti Bartın Milletvekili Aday Adayı Yaşar Arslan yaptığı ziyaretlerde sık sık, çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemine vurgu yaptı. Arslan, partisinin 400 milletvekili çıkarabilmesi için vatandaşlardan destek isteyerek, "Bugüne kadar kimsenin duymadığı ve görmediği işleri Bartın görecek. Ben bunun sözünü veriyorum. Bartın bizim memleketimiz. Burada doğdum, mezarım da burada olacak. 7 Nisan’da da 8 Nisan’da da 8 Haziran’da da burada olacağım. Bunlar önemli tarihler. Seçimler bitecek, biz yine burada olacağız. Halkımızın içinde olacağız. Görevim ne olursa olsun. Bugüne kadar il başkanlığı yaptım, bundan sonra da AK Parti’nin gönüllü üyesi olarak Bartın için fikirlerimizi, düşüncelerimizi hep ortak platformlarda bir araya getireceğiz. Bu görev bize nasip olursa bunun olması noktasında mevcut il başkanımız ve vekillerimizle iştahla çalışacağız" dedi.
"MUHALEFET BU DURUMU KABULLENDİ"
AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinden birinci parti olarak çıkacağını ifade eden Yaşar Arslan, "Muhalefet de bunu kabul etmiş durumdadır. CHP’nin ve MHP’nin tek bir amacı var. AK Parti’nin anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmasını önlemek. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, Türk milleti boynunda bir pranga gibi duran 12 Eylül anayasasından kurtulmak için tercihini AK Parti’den yana kullanacaktır. Biz daha özgür, daha demokratik bir Türkiye dedikçe, onlar çetelerle yönetilen bir Türkiye için meydanlarda bağırıp çağırıyor. Türkiye artık çetelerin, mafyaların, darbe planlayıcılarının değil, halkın iradesinin meclise yansıdığı bir yönetim özlemi içindedir. Bu özlemi de AK Parti sona erdirecek inşallah. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve diğer büyüklerimiz gecelerini gündüzlerine kattı. Bizde onların yolunda yürümek, onların bize yansıttığı ışıkla, sorunları aydınlatmaya talibiz. Partimiz hep halkın içindeydi. Bundan sonra da halkın içinde olacak. Halkla beraber iktidarımızı pekiştirip, geleceğe daha güvenle bakacağız" diye konuştu.