GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile İŞKUR Giresun İl Müdürlüğü tarafından oda üyelerine yönelik "devlet destekleri" bilgilendirme  toplantısı gerçekleştirildi.

Oda binasında düzenlenen toplantıda konuşan GTSO Meclis Başkanı Fikret Günaydın, son dönemlerde Giresun'da istihdama yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Günaydın, 2014 yılı içinde 129 kurs düzenlediğini, bunlarda bin 740’ı kadın 2 bin 474 kişinin istihdam edilmesine katkı sağlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"2014 yılı içinde iş başı eğitim programlarında 296 program düzenlenirken, bu çalışmalar neticesinde 392’si kadın olmak üzere 634 kişi bu etkinlikler kapsamında istihdam edilmiştir. Yine geçen yıl Toplum Yararına Programı kapsamında 106 çalışma yapılmış, bu çalışmalardan 2 bin 300 kişi yararlanmıştır. GTSO ile İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü çemberinde yapılan Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Kursları kapsamında açılan programlar dahilinde birçok işletmemizin ara eleman ihtiyacı karşılanmış ve 343 kişi bu çalışmadan yararlanarak birçoğu istihdam edilmiştir. Çalışmalarla odamıza kayıtlı firmalar devletimizin bu imkanlarından faydalanmıştır ve bu faydanın tüm işletmelerimizi kapsaması için ortak çalışmalarımız sürecektir."

Toplantıda İŞKUR uzmanları tarafından oda üyelerine yönelik bilgilendirmede bulunuldu.