Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - ANKARA Hacattepe Üniversitesi'nde okuyan ağabeyleri Süleyman Bengi İ. ile birlikte terör örgütü IŞİD'e katıldıkları belirlenen 16 yaşındaki ikiz kardeşler Dilar ve Dilşad'ın, Diyarbakır'da okudukları iki ayrı anadolu lisesinde büyük şaşkınlık yaşanıyor. Arkadaşları ikiz kardeşlerin derslerinde çok başarılı olduklarını, ancak içlerine kapanık ve kimseyle arkadaşlık kurmadıklarını söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Süleyman Bengi İ.'nin ikiz erkek kardeşleri Dilar ve Dilşad'ı da yanına alarak terör örgütü IŞİD'e katıldıklarının ortaya çıkmasından sonra aile sessizliğe büründü. Yaklaşık 10 gün önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giden baba Yrd. Doç. M. Şefik İ., ikiz çocuklarının kayıp olduğu bilgisini vererek kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan araştırmada ailenin de bilgisini alan polis, ikiz kardeşler Dilar ve Dilşad'ın Ankara'da okuyan ağabeyleri Süleyman Bengi ile birlikte terör örgütü IŞİD'e katıldıkları belirlendi.
Diyarbakır'da iki farklı anadolu lisesinde eğitim gören 10'uncu sınıf öğrencisi ikiz kardeşler Dilar ve Dilşad'ın sınıf arkadaşları ikisinin de derslerinde başarılı öğrenciler olduğunu söyledi. İkizlerin okuldan hiç kimseyle iletişim kurmadıklarını belirten arkadaşları, durumu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdi. İkiz kardeşlerin kayıp olmadan önce her sabah okula düzenli gelip gittiklerini belirten arkadaşları, kendilerinde telefon numaralarının bile bulunmadığını vurgulayarak, "Hiç kimseyle arkadaşlık kurmazlardı. Kendi hallerindeydiler" dedi.
Üniversitede Yrd. Doç. olan baba M. Şefik İ., ile devlet memuru olan eşinin toplam 5 çocukları olduğu öğrenildi. Ailenin büyük kızı mühendis olarak çalışırken, bir çocukları da İstanbul'da psikoloji eğitimi görüyor. İkiz kardeşlerin, sık sık Ankara'da bulunan ağabeyleri ile internet üzerinden haberlerleştikleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI