Adıyaman 1 Aralık İlkokulu 8. Sınıf öğrencisi Kiraz Özer, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG-2) sınavlarında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye şampiyonu oldu.
Vali Vekili Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Okul Müdürüyle birlikte Kiraz Özer’i evinde ziyaret ederek, bir buket çiçek takdim edip karnesini verdi.
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette TEOG-2 Türkiye Şampiyonu Kiraz Özer’in sevinç ve gururu gözlerine yansıdı. Hedefinin Fen Lisesi olduğunu belirten Özer, “Bu başarıyı yakalamamdaki en büyük etken, dersleri ders esnasında dinleyip konu tekrarı yapmaktan geçiyor. Daha sonra her kaynaktan farklı farklı soru çözümlerini denedim. Tüm bu etkenlerin yanında düzenli çalışma beraberinde başarıyı getirdi. Bu başarıyı fedakâr öğretmenlerime ve aileme borçluyum. Şu anda çok mutlu ve gururluyum” dedi.
1 Aralık İlkokulu 8. Sınıf Öğrencisi Kiraz Özer’i evinde ziyaret ederek karnesini takdim eden Vali Vekili Murat Süzen, Kiraz’ın elde ettiği başarı ile Adıyaman’ın gururu olduğunu belirterek “Sabırla çalışarak ortaya koyduğu başarıdan dolayı Kiraz’ı tebrik ediyorum. Bu başarının sağlanmasında hayata geçirdiğimiz Erdemli ve Başarılı Birey Projesi ile disiplinli ve sistemli çalışmanın yanında öğrenci, öğretmen ve aile diyalogunun çok büyük payı bulunmaktadır. Öğrencimiz hedeflerini yüksek tutarak bu başarıyı elde etmiştir. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Vali Vekili Murat Süzen, TEOG-2 Türkiye Şampiyonu Kiraz Özer’e ders çalışma masası ile bir adet diz üstü bilgisayar armağan etti.