Sivas’ta Kütüphaneler Haftası dolayısıyla tarihi Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi’nde okuma etkinliği düzenlendi.
Türkiye’de bulunan 18 yazma eser kütüphanesinde biri olan tarihi Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi’nde, Kütüphaneler Haftası ve okuma kültürünü yaşatmak amacıyla okuma etkinliği düzenlendi. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Cemal Karaca ve kütüphanelerde görev yapan personel katıldı.
Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Cemal Karaca, Ziya Bey’in başlatmış olduğu bir geleneği yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlendiklerini belirterek, “Unutulan bir geleneğimizi, kültürümüzü bugün tekrar yaşatmak üzere hareketimize başlamış bulunuyoruz. Bu kütüphanenin Ziya Bey’den beri bir geleneği vardır ki okuma günleri düzenlenirdi. Okuma günlerin içerisinde halktan insanlar gelir herkesin kitap okuma, kitap bulma ve kitap alma imkanı olmadığı için burada biriktirilmiş olan kitaplardan faydalanılırdı. Bu etkinliğimizde Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü olarak ve İl Halk Kütüphanemiz ile birlikte, özellikle bir farklılık olsun diye personel ağırlıklı, personelimizin yoğunluğu ile bu etkinliği düzenledik” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ise, “Kütüphaneler Haftası etkinliği bağlamında okuma saati programında bir araya geldik. Burada yazma eserlerin, tarihin kokusunu hissediyoruz. Bir insanın geçmişini bilmesi ve tanıması geleceğinin daha emin ve güzel olmasını sağlıyor. Burada büyüklerimizi, hocalarımızın geçmişteki alimlerimizin bir çok konuda yazmış oldukları eserler var. Çünkü insan bireysel bir varlık değildir sosyal bir varlıktır. Bu sosyal varlık olmasının da sebebi birbirlerine deneyimlerini aktarmaları sayesinde daha ileriye gitmişlerdir. İşte bugün bir kültürün içindeyiz, bir yaşam tarzının içindeyiz” diye konuştu.