Erzurum’da şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanan kanser hastası Süheyla Okutan (27), bir yandan kanseri yenmeye çalışırken diğer yandan 2 çocuğuna bakmak için yaşam mücadelesi veriyor.
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde yaşayan ve 2008 yılında evlenen 27 yaşındaki Süheyla Okutan, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4 yıl önce eşinden boşandı. 3 yıllık evliliğinde 2 çocuk sahibi olan anne Okutan, hem rahim kanserini yenmeye çalışırken hem de çocuklarını büyütmeye çalışıyor. Devlet tarafından verilen 700 TL’lik maaş ile 4 ve 7 yaşındaki 2 çocuğuna bakmaya çalışan fedakar annenin yaşam mücadelesi yürek burkuyor. Kadınlar gününde nasıl bir duygunun yaşandığını unuttuğunu ifade eden çaresiz anne hayırseverlerden yardım istedi.
PARASIZLIKTAN ÇOCUĞUMU OKULA GÖNDEREMEDİM
2008 yılında evlendiği eşinden 3 yıl sonra boşanmak zorunda kaldığını ifade eden Süheyla Okutan, 2 çocuğuyla birlikte ortada kaldığını söyledi. Okutan, “2 tane çocuk annesiyim. Eşim hiçbir şekilde çocuklarına sahip çıkmıyor. Tek başıma hayat mücadelesi veriyorum. Ailemden hiçbir şekilde bir gelir ve destek yok. Devletin verdiğin 700 TL ile geçinmeye çalışıyorum ama başka bir gelirim olmadığı için bu para bana yetmiyor. Çocuklarım küçük bakılmaya muhtaç olduklarından dolayı çalışamıyorum. Büyük oğlumun bu sene okula başlaması gerekiyordu ama maddi sıkıntılarımdan dolayı gönderemiyorum. Çok mağdur durumdayım. Gerçekten bir an önce bana el uzatılmasını ve hayırseverlerin yardım etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
“KANSER OLDUĞUM İÇİN ÇOCUKLARIMA DOĞRU DÜZGÜN BAKAMIYORUM”
Rahim kanseri olduğu için çocuklarına bakmakta zorlandığını ve herhangi bir işte çalışıp ekmek parası kazanamadığını belirten anne Okutan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“4 yıl önce eşimden ayrıldım. Çocuklarıma hiç sahip çıkmıyordu. Çalıştığı parayı gidip arkadaşlarıyla birlikte yiyordu. Ayrılmak zorunda kaldım şiddet vardı ama şuanda daha kötü durumdayım. Kendisi başka biriyle evlendi. Bende rahim kanseriyim ve böbreğimden rahatsızım. Evimin işini dahi yapamıyorum ve çocuklarımla doğru düzgün ilgilenemiyorum. Birçok kez bir çok yere yardım konusunda başvuru yaptım. Onlarda çocuklarınızı yuvaya bırakın sizde kadın sığınma evine gidin diyerek cevap verdiler. Kendi annem ve babamla çok sık görüşmüyorum. Ailemle kavga ettim. Onlarda bana sahip çıkmıyor. Çocuklarımı kabul etmiyorlar. Onları babalarına ver gel diyorlar. Ben çocuklarımı hiçbir şekilde yabana atmadım kendim büyütmeye çalışıyorum.”
BENİM KADINLAR GÜNÜ DİYE BİR GÜNÜM YOK
Kadınlar günüde nasıl duyguların yaşandığını 4 yıldır unuttuğunu söyleyen Süheyla Okutan, “Benim kadınlar günü diye bir günüm yok. Kadınlar günü nasıl bir şey nasıl bir duygu yaşanır onu bile bilmiyorum. Tek istediğim içimde bulunduğum duruma bir el atsınlar. Ben sadece şu çocuklarımı namusum ve şerefimle yetiştirmek istiyorum. Başka hiçbir şey söyleyemiyorum çünkü benim kadınlar günüm falan yok. 4 yıldan beri ben her şeyi unuttum. Hastalığımdan dolayı doğru düzgün evime bile bakamıyorum. İlaçlarım çok pahalı olduğu için ilaçlarımı dahi alamıyorum. Çok zor durumdayım hayırseverlerden yardım bekliyorum.” dedi.