SAMSUN (AA) - Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor, hafta sonu sahasında karşılaşacağı Fenerbahçe'yi yenerek çıkışa geçmek istiyor.

Başantrenör Mehmet Can Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin taraftar desteğiyle rakiplerini yenip çıkışa geçmek olduğunu belirterek, Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe'nin ligin zorlu ekiplerinden olduğunu kaydeden Öztürk,  "Sahamızda oynayacağımız bütün maçları kazanmayı hedefliyoruz. Geçen haftalardan daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. İlk 4 haftada zorlu rakiplerle mücadele ediyoruz. Umut ediyorum ki bu hafta kendi evimizde güzel bir basketbol oynayıp istediğimiz galibiyeti alabiliriz. Seyircimizin desteği ile Fenerbahçe'yi burada yenip çıkışa geçmek istiyoruz" diye konuştu. 

Tecrübeli basketbolcu Deniz Çolakoğlu ise hedeflerinin play-offa katılmak olduğunu ifade etti. 

Sahalarında iki mağlubiyet aldıkları hatırlatan Deniz Çolakoğlu, "Evimizde maç kaybetmemek istiyorduk. Yaşanan sakatlıklar ve hasta oyuncularımız oldu ama bu bizi yıldırmıyor. Elimizden geleni yapıp taraftarımızın desteği ile maçı kazanmak için mücadele edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Karadeniz ekibi, Hasan Doğan Spor Salonu'nda başantrenör Öztürk yönetimindeki antrenmanda, ısınma şutları ve esneme hareketlerinin ardından taktik ve kuvvet çalışması gerçekleştirdi.