Öğretmen ataması 2016 ile ilgili son haber Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Peki 2016 Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Öğretmen ataması 2016 ne zaman? 2016-2017 yılı öğretmen ataması ile ilgili detaylar haberimizde...

ÖĞRETMEN ATAMASI 2016 TARİHİ NE ZAMAN AĞUSTOS'TA MI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Maarif Vakfı Tasarısı'nın tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, şu anda Türkiye'de 67 bin öğretmen açığı olduğu halde, bazı illerdeki öğretmen sayısının, sağlık, mazeret atamaları ve eş tayini gerekçeleriyle ihtiyacın da üzerinde olduğunu dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz, ağustos ayında atama yapmıyoruz. Biz, yeni bir uygulama başlattık. Şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni uyum, adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylül ayında, yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız."

ESKİ BAKAN SİNALİ VERMİŞTİ

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da Ağustos 2016'da öğretmen atamasını iptal ettiklerini ve sadece Şubat ayında atama olacağını açıklamıştı. Nabi Avcı, öğretmen atamalarını sadece Şubat ayına endekslediklerini belirtmişti.

DAVUTOĞLU: YARISI ŞUBAT'TA YARISI AĞUSTOS'TA

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'da, görevdeyken 2016 yılında ayrılan öğretmen atama kadrolarının yarısı Şubat'ta yarısı da Ağustos'ta atanacağını belirtmişti.

ÖĞRETMENLER ATAMA İSTİYOR

Öğretmen adayları "2016 Ağustos Ataması Mücadele Platformu'' olarak kurdukları gruplarında Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılmasını ve bunun en az 50 bin olmasının mücadelesini veriyorlar.