Sinan HARMANCI/TAŞOVA (Amasya), () - AMASYA'nın Taşova İlçesi'nde bir siteden ev alan 72 kişinin evlerinin üzerinde ipotek bulunduğunu öne sürerek müteahhit P.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Amasya'nın Taşova İlçesi'nde 2012 yılında bir inşaat firması tarafından 330 daire inşaatına başlanan ve 3 etapta bitirilmesi planlanan site tamamlandı. Siteden daire alan 72 kişi aldıkları evlerin üzerinde ipotek çıktığı iddiasıyla müteahhit P.A. hakkında  Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Amasya’nın Taşova İlçesi Hükümet Konağı önünde toplananlar, aldıkları dairelerin, tapuya gittiklerinde üzerinde bunların banka ipotekli olduğunu öğrendiklerini anlattı. Ev sahiplerinden Serkan Özdemir, paralarını ödeyip daireleri aldıklarını tapuya gittiklerinde evlerinin üzerinde ipotek olduğunu öğrendiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Müteahhit P.A.'ya ulaşamıyoruz. Aldığımız dairelerin üzerinde banka ipoteği var. Benim gibi tapusunun üzerinde ipotek çıkıp haberi olmayan çok sayıda kişi var. Bizler kıt kanaat geçiniyoruz. Dişi ve tırnağımızdan artırarak bu daireyi aldık."
Emekli öğretmen Şükriye Yufkacı ise, emekli ikramiyesi ile Samsun'dan aldığı evimi satarak buradan ev aldığını ancak ortada kaldığını söyledi. Yufkacı, "İnşaat tamamen bitirilmemiş. İçine giremiyorum ve şu an dairemin üzerinde 111 bin lira banka ipoteği var. Bu olaylardan sonra sakinleştirici ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Yapılması gereken her şeyin yapılmasını istiyorum. Türk adaletine güveniyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI