GERİDE bıraktığımız sezon 3'üncü Lig'den düştükten sonra Bölgesel Amatör Lig'in 20 bin TL'lik katılım bedelini yatırmayan ve bir basamak daha inerek Süper Amatör Lig'e gerileyen Balçova Yaşamspor'un yeni Başkanı Alper Gülay'ın açıklamaları kafa karıştırdı. Kulübü eski Başkan Fatih Komili'den satın aldıktan sonra milli takımlarda oynamış yerli ve yabancı yıldızlar transfer edeceğini, Çeşme'de 40 dönüm ariziye tesis yapacağını, özel maç için Serie A'dan takım getireceğini söyleyen Gülay, BAL'a katılmama kararının ardından, "Transfer ücretleri çok yüksekti. Bize uygun bir lig değil. Altyapıyı toparlamamız gerekiyor. Zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.
Yeni sezonda Süper Amatör Lig'de şampiyon olsalar bile, yönetmelik gereği önümüzdeki sezon BAL'a alınmayacaklarını dile getiren Başkan Gülay, "Kadromuzu yüzde 90 oluşturmuştuk. Ancak geçen sezon yaşanan sıkıntıların tekrarlanmasını istemedik. Hedefimiz 6 yılda Süper Lig'e yükselmekti. Bu süre şimdi 8 yıla uzadı. Urla'da kendi imkanımızla 3 bin kişilik stat yapacağız. Dünyaca ünlü bir Türk teknik adamla sportif direktörlük konusunda anlaştık. Temelimizi sağlam atacağız. Altyapısından yetiştiğim ve eski ismi Fahrettin Altay olan kulübümüzde futbol eğitimi 6 yaşında başlayacak. Balçova futbolcu fabrikası olacak " dedi.
AKBUĞDAY ÇOK DERTLİ
Balçova Yaşamspor'da yaklaşık 2 ay önce teknik direktörlük görevine getirilen Vedat Akbuğday, Bölgesel Amatör Lig'den çekilme kararıyla şoke oldu. Takımı 2012-13 sezonunda kendisinin 3'üncü Lig'e çıkardığını hatırlatan Akbuğday, "Balçova'yı 3'üncü Lig'deki ilk yılında kümede tuttum. Geçen sezonu dinlenerek geçirdim. İddialı bir takım kurmak için 2 aydır uğraşıyordum. Kadroyu neredeyse tamamlamıştık, ancak bu karar sonrası futbolcular boşta kaldı. Çok mahcubum" dedi. "Teknik direktör kulüp bulur, kendime değil oyuncularıma üzülüyorum" diyen Akbuğday'ın kulüpteki yeni pozisyonunun henüz netleşmediği öğrenildi.

FOTOĞRAF