Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim sergisinde doğuştan elleri dirseklerine kadar olmayan lise öğrencisinin çizdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun portresi ilgi odağı oldu.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Geleceğe yürüyeceğiz, onları bilerek geleceğe yürüyeceğiz. Biz zaten biriz, beraberiz. Aradaki bazı dönemlerde yaşanmış olan farklı durumları biz artık aşıyoruz” dedi.
Sarıkamış’ta kardan şehit heykellerinin açılışının ardından resim sergisinin açılış kurdelesini kesen Bakan Kılıç, sergide yer alan resimleri bir bir inceledi. Sergide doğuştan elleri dirseklerine kadar olmayan 17 yaşındaki lise öğrencisi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun portresini çizdi. Sarıkamış Hareketi’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitleri Kardan Şehit Heykelleri Resim Sergisi’nin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı. Resim sergisinde Gülaytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 4. sınıf öğrencisi elleri kollarına kadar olmayan Muhammer Alkan’ın çizdiği Başbakan Davutoğlu’nun portresi dikkat çekti. Alkan’ın engelli olmasına rağmen azmiyle çalışarak çizdiği portre Bakan Kılıç’ında ilgisini çekti. Muhammer Alkan’ın yanına gelen Bakan Kılıç, Alkanı tebrik etti.
Lise öğrencisi Muhammer Alkan, “Ben Ankara’ya geçen ay sergiye gitmiştim. Sayın Bakanımız Çağatay Kılıç benden başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın resmini çizmemi istemişti. Bende başbakanımızın portresini yaparak ona hediye etmek istiyorum. Bu portreyi ben ders saatlerinde yapıyordum. Yaklaşık olarak 4 ders saatinde tamamladım” dedi.
Bakan Kılıç, sergi sonrası salon programına katıldı. Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada Sarıkamış Harekatı’nın önemine değinerek, “Ümit ediyorum ki burada yaşananları, tecrübeleri gençliğimize de geleceğimize de taşırız. Çünkü geçmişteki yaşadıklarımızı hatırlayarak, geleceğe yürüyeceğiz, onları bilerek geleceğe yürüyeceğiz. Biz zaten biriz, beraberiz. Aradaki bazı dönemlerde yaşanmış olan farklı durumları biz artık aşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha farklı bir duruma taşıyacağız inşallah ama burada önemli olan şu, geçmişimizde atalarımızın bize bu vatanı nasıl emanet ettiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Gençlerimizin, onların dedelerinin neler yaşadığını, ne fedakarlıklar gösterdiğini iyi anlamaları gerekiyor. Sarıkamış, Çanakkale, Dumlupınar, Zafer tepe, Milli Mücadele bunların hepsi iyi hatırlanması gereken, iyi özümsenmesi gereken ve gelecek nesillere bunların anlamını iyi taşınması gereken hatıralarımızdır. Bizi millet yapan, milletimizi millet yapan hatıralarımızdır" diye konuştu.