Ticaret Bakanlığı "tedarik ve dağıtım kooperatifi" modelini uygulayacağını belirtmesinin güzel bir haber olduğunu belirten SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler,  "Getirilen uygulama esnaf açısından umut var eden, güzel bir haber" dedi. 

NUFÜS AYARI 
AK Parti, her yere açılan zincir marketler nedeniyle iş yapamaz hale gelen bakkallar ve küçük esnaf için harekete geçti. Hazırlanan yeni yasa teklifine göre, zincir marketlerin açılmasında nüfus kriteri ve birbirlerine uzaklık mesafesi esas alınacak. Bakkalların da ucuz mala ulaşması sağlanacak.

ESNAF KORUNACAK
küçük esnafı korumak için alınan karara olumlu baktıklarını kaydeden  Başkan Güler, ‘’Büyük zincir marketler esnafın bitmesine sebep oldu. Bu durumdan etkilenen sadece bakkalcılar değil kırtasiye ve manifatura esnafımız da zincir marketlerden açılmasından epey etkilendi.  Getirilen uygulama esnaf açısından umut var eden, güzel bir haber" diye konuştu. 

TEDBİRLER ARTIRILMALI
Getirilecek uygulamaya ek esnafın yaşatılması için tedbirlerin artırılmasını isteyen Güler, ‘"Bu uygulamaya ek büyük şehirlerde ki AVM'lere de saat sınırlaması getirilebilip, giriş çıkış saatlerinde değişikliğe gidilebilir. Ayrıca nüfusu 5 bin ile sınırlamak yerine bu sayı 10 bine de çıkabilir. Küçük esnafın yaşatılması için tedbirler daha fazla alınmalı" ifadelerini kullandı.