Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, muhteşem termik özellikleri, uzun ve güvenli uçuşlar için çok uygun coğrafi yapıya sahip olan Karadağ’da yamaç paraşütü sporunu canlandırmak için kolları sıvadı.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne geldiği günden buyana Karaman’da spor adına çalışmalarına ara vermeden devam eden Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman’ın kuzeyinde yer alan ve volkanik bir dağ olan Karadağ’ı yamaç paraşütü sporunun cazibe merkezi haline getirmek için Karadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu.
"EN İYİ PİSTLERDEN BİRİSİ"
Spor İl Müdürü Kısacık, Karadağ’da yaptığı incelemelerde yamaç paraşütünün Karaman’ın gelişiminde önemli bir rol oynayacağını belirterek, bu sporun Karaman’ın tanıtımına katkı sağlayacağını ve hem eğitim hem uçmak için dünyanın en iyi pistlerden birisi olduğunu, ayrıca Karadağ’ın uygun iklim şartları, yaban hayatı, eko turizm, tarih turizmi, kültür turizmi, yamaç paraşütü, dağ turizmi, izcilik faaliyetleri ve av turizmi potansiyellerini bir arada taşıyan destinasyon merkezi olduğunu ifade etti.
"EKONOMİYİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEK"
Kısacık, il ve ilçelerde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere çok önem verdiklerini ifade ederek, "Yamaç paraşütü projemizi hayata geçirebildiğimiz takdirde ülkemizde yamaç paraşütü sporunun kalbi Karadağ’da atmaya başlayacak. Projemiz ilerleyen dönemlerde ilimize sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik değer kazandıracağına inanıyorum. Amacımız Karaman’ın tanıtımı, turizm ve kalkınmasına katkı sağlamak, bu spora merakı olan gençlere sporlarında yardımcı ve öncülük etmektir. Ümit ediyoruz bu projemiz ile Karamanımız daha da canlanıp tanınacaktır’’ dedi.
"SADECE DOĞA GÜZELLİĞİ OLAN BİR YER OLARAK KALMAMALI"
Karadağ’ın sadece doğal güzelliği olan bir yer olarak kalmamasını vurgulayan Kısacık, "İnsanlar Karadağ’a gezmeye, eğlenmeye, dinlenmeye geldiğinde, bir gezi düzenlendiğinde burada piknik, kamp yapabilmeli, izci kampı olmalı ve öğrencilerimiz de gelerek bu güzellikleri yaşamalı ve birçok faaliyetler gerçekleştirilmeli. İnsanların huzur bulacağı ve iyi vakit geçirebileceği muhteşem görüntülerle dolu bu yaşam alanını mutlaka turizme açmalıyız. Karadağ’da alternatif bir turizm olan yamaç paraşütü etkinlikleri 2010 yılında gerçekleştirilmiş ve Karadağ’dan havalanan paraşütçüler 242 ve 262 kilometrelik uçuşlarla ayrı ayrı Türkiye rekoru kırılmıştır. Bunun üzerine Avrupa’dan ve Dünya çapındaki yamaç paraşütü pilotları Karaman Karadağ’a gelerek uçuş yapmaktadır. Karaman Karadağ, ülkemizin değil tüm dünyanın havacılık sporu açısından en uygun parkurlarının bulunduğu yerlerden biri olduğunu kanıtlamıştır" diye konuştu.