Havacılık çalışanlarını temsil eden sektör temsilcileri Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını protesto etti. Sivil havacılık dernekleri adına konuşan TALPA Genel Sekreteri Kaptan Pilot Bülent Boralı, teröristlerin sivil havacılık çalışanların iş yerlere saldırdıklarını anımsattı. Boralı, yaşamını yitirenler arasında sivil havacılığa hizmet eden, katkı sunan masum insanların, yolcuların, güvenlik görevlilerinin olduğunu dile getirerek, "Hepsinin acısını yüreğimizin en derinlerinde hissediyoruz. Diliyoruz ve umuyoruz ki, bu saldırı son olsun. Kaygılıyız ama korkmuyoruz. Kızgınız ama duygularımızın aklımızın önüne geçmesine izin vermiyoruz. Üzgünüz ama geleceğe umutla bakıyoruz" diye konuştu.

Dernek üyeleri, basın açıklamasının ardından terör saldırısında yaşamını yitiren Atatürk Havalimanı personeli için Dış Hatlar Gidiş Terminalinde kurulan anma standına gelerek, buraya kırmızı karanfil bıraktı.
Türk Hava Yolları, iptal edilen seferleri nedeniyle yolcularını, İstanbul'da anlaşmalı olduğu otellere yerleştirdi.Türk Hava Yolları sefer iptalleri nedeniyle iki günde 5 bin 599 yolcuyu otellerde konaklatırken 12 bin 631 yolcuya da yemek ikramında bulundu.5 bin kişinin de biletlerinde değişikliğe gitti. 

İHA