Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin üyeleriyle bir araya geldi.
Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihaoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda Erzurumlunun bulunduğu ziyarette, üyeler Yaşar’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
YAŞAR, HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ
Konuşmasında hemşehri derneklerinin önemine dikkat çeken Yaşar, “Öncelikle Yenimahalle, her geçen gün gelişen, kendi kaynaklarıyla, alt yapısıyla kendine yeten ve belediyecilikte önemli bir noktaya gelen bir belediye haline geldi.Hemşehri derneklerine elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu yüzden Erzurumlu vatandaşların gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatın diye burayı Erzurumlulara hediye ettik. Bu derneğin kuruluşunu biliyorum. Yaşantısını biliyorum. Hemşehri dernekleri gelenek ve görenekleri yaşatmak açısından çok önemlidir. Bu senede bu bölgeye Yahyalar Mahallesi’ne yaşlılarımızın, gençlerimizi, çocuklarımızın yararlanacağı çok güzel bir park yapacağım. Pazar yerinin üstünü kapattıracağım. Yenimahalle’de herkese sahip çıkıyorum” dedi.
“DEVLETİN KAYNAKLARI NAMUSLUCA KULLANILMALI”
Yaşar, “Benim gördüğüm şu, devletin kaynaklarını namusluca kullanılırsa, saçı bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkılırsa, herkes devletin parasını kendi parası gibi harcarsa, ülkemin her yeri gelişir ve güzelleşir. Türkiye büyük bir devlet, büyük bir ekonomi, bu yüzden vatandaşımızın mutsuz olmasına hiçbir sebep yok.Yeter ki kaynağı, doğru kullanan ellere emanet edelim” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda hep birlikte yemek yiyen üyeler, Yaşar’a Erzurumlulara özgü Cağ Kebabı ikram etti.