Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği ’Şanlıurfa’yı Tanıyalım’ projesi kapsamında Suruçlu öğrencilere tarihi mekanlar tanıttı.

’Şanlıurfa’yı Tanıyalım’ projesi kapsamında, gençlerde aidiyet duygusunu pekiştirmek ve Şanlıurfa’nın tarihi yapısını ve kültürel değerlerini geliştirmek amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol neticesinde Şanlıurfalı çocuklara şehrin tarihi yapısı tanıtılıyor. Suruç İlçesinden gelen öğrenciler 12 bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa’yı kapsamlı bir şekilde gezerek, ilk defa Arkeoloji, Mozaik, Mutfak, Kent ve Müzik Müzesini görmenin ve kentin tarihi derinliğini hissetmenin heyecanını yaşadı. Gezide öğrencileri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, “12 bin yıllık Şanlıurfa’da yaklaşık 42 medeniyet kurulmuştur ve kurulan her medeniyet şehre eserler bırakmıştır. Şehrinizi tanımanız gerekiyor ki geçmişinizi, bilmeniz öğrenmeniz önemli sizler 12 bin yıllık medeniyetin inşa edildiği şehirde doğdunuz dolayısıyla sizler diğer şehirlerde yaşayan çocuklardan daha aydın, daha bilgili olmanız gerekiyor daha çok okumalı daha çok öğrenmelisiniz. İnancımız gereği de Şanlıurfa Peygamberler şehridir birçok Peygamber ve Evliya bu kadim şehirde yaşamıştır” diye konuştu.

Projesi kapsamında kentin tarihi yerlerini gezen öğrenciler, çok güzel bir gün geçirdiklerini çok faydalı bilgiler edindiklerini belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.