Uşak İl Emniyet Müdürlüğü kentte meydana gelen dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek için oluşturduğu Güven Timleri ile 3 dolandırıcılık olayına daha önleyerek vatandaşın 69 Bin 400 TL’sini kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan PTT Müdürlüğü yetkililerinin Güven Timlerini arayarak 3 ayrı şahsın şüpheli havale işlemi yaptığını bildirmesi üzerine, Güven Timleri olaylara müdahale ederek yatırılan paralara bloke koydurup vatandaşların dolandırılmaları engelledi.
Yaşanan üç olayda da kendisini savcı olarak tanıtan şahıslar; “Hesap numaran kullanılarak başka hesaplara para yatırılmış, bu parayı kurtarmak için vereceğim hesap numarasına para yatır. Sen Nüfus Cüzdanını kaybetmişsin, kimlik bilgilerin kullanılarak başka şahısların hesaplarına para aktarılmış, bu parayı kurtarmak için para yatırman gerekiyor, bu parayı operasyon sonrası tekrar sana iade edilecektir. Kimlik bilgilerin kullanılarak hat çıkarılmış, bu hatlar terör örgütü tarafından kullanılmış, kimlik bilgilerin ile bankalarda çok sayıda havale işlemi yapılmış, bu şahısları yakalamak için operasyon yapılacak, şahısların yakalanması için vereceğim hesaba para yatırman gerekiyor” diyerek vatandaşları korkutmak suretiyle ilk olayda 34.000 TL, 2. olayda 8.400 TL ve 3. olayda 27.000 TL olmak üzere toplam 69.400 TL dolandırmaya çalıştılar.
Yetkililer, vatandaşların dolandırıcılık maksadıyla kendilerine Polis, Asker ve Savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysalar bile itibar etmemeleri yönünde uyarıda bulunurken; bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine giderek bilgi vermeleri veya 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulunmaları mağdur olmamaları açısından önem arz ettiğini belirttiler.