Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da bir grup eğitimci, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın'ın, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle düzenlenen greve katılmayan öğretmenleri okulları ziyaret edip kutladığını iddia ederek, bu duruma tepki gösterdi.
İnönü Parkı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 30 eğitimci, çeşitli sloganlar attı. Bir açıklama yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün Ankara'da hayatını kaybeden öğretmen Gülhan Elmascan'ın Adana'da toprağa verildiği 12 Ekim'de okulları gezerek greve katılmayanları kutladığını iddia etti.  Adana Valisi Mustafa Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ı göreve çağıran Karagöz, şöyle devam etti:
"Diyoruz ki bu ne saygısızlık bu ne cüret ve bu ne sorumsuzluk. Eğitim-Sen üyelerini iş yerlerinde yalnızlaştırmayı ve itibarsızlaştırmayı görev edinmiş olan bu zat derhal görevden alınmalıdır. Acıları ayrıştırdığını, acılar üzerinde çıkar sağlama gayreti içerisine girdiğini, birilerine şirin görünme ve bu şirinlik üzerine iş bilmezliğine sünger çekmeye çalıştığını biliyoruz. Kardeşlerimizin katledildiği bir günde bu tavırları sergileyenlerin ruh halini anlamakta zorlanmadığımızın bilinmesini isteriz."

FOTOĞRAFLI