Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde geçtiğimiz 29 Ağustos’ta çıkan yangında 170 hektar orman alanının zarar gördüğü bölgenin ağaçlandıracağını açıklayan Vali Münir Karaloğlu,  "Tüm Bursa’yı buraya bekliyoruz. Her Bursalının dikili bir ağacı olsun. Sizlerden sadece emek ve sevgi istiyoruz” dedi. Vali Karaloğlu, ormanın bir bölümüne, Dağlıca’daki hain saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın adının verileceğini de açıkladı.
Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ilçe belediye başkanları, Uludağ İhracatçı Birlikleri Yöneticileri, il müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
Toplantıda sunum yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yanan bölgeye 90 bin kızılçam, 11 bin fıstıkçamı, 6 bin servi ağacı dikileceğini açıkladı. Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz ise yangının ardından bölgenin betonlaşacağı yönünde iddiaların olduğunu hatırlatarak, buranın ağaçlandırılacağını müjdesini vermenin duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Vali Münir Karaloğlu ise yangının ardından kendisine ‘Kasıtlı mı oldu? Rezidans mı olacak?’ sorularının yöneltildiğini  belirterek, vatandaşların endişelendiğini söyledi. Bu dönemde özellikle meslek örgütlerinin açıklamalarının kendisini yaraladığını belirten Karaloğlu, "İmarı yapacak grup açıklama yapıyor. Bunun olabilmesi için önce Mudanya Belediye Meclisi’nden ardından Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçmesi gerekiyor. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geçirilmesi gerekiyor. Belediye meclislerini, bakanlığı töhmet altında bırakıyor" dedi.
Sosyal medya üzerinde 10 binlerce insanın bu alanın yeşillendirilmesi ‘Yeşil Bursa olarak kalmasına varız’ dediklerini söyleyen Karaloğlu, "Bu duyarlılığı aldık. Sıra verilen sözleri tutmaya geldi. Her gün twitter üzerinden sıkıştırıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Şimdi ağaç dikme zamanı geldi. 18 Ekim pazar günü saat 14.00’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla ağaç dikme töreni olacak. Tüm Bursa’yı buraya bekliyoruz. Her Bursalının dikili bir ağacı olsun. Sizlerden sadece emek ve sevgi istiyoruz. Yanan her santimetrekare orman olacak” dedi.
Ormanın bir bölümüne Hakkari Dağlıca’daki hain terör saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın isminin verileceğini de açıklayan Karaloğlu, kampanyaya katılmak isteyenlerin 211 40 90 numaralı telefonu arayarak, randevu ve bilgi alabileceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI