AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, geçtiğimiz günlerde kullandığı, ‘Hiçbir arkadaşımızın camide yaşayıp kilisede ölmesini istemem’ sözlerine açıklık getirdi. Yağcı, "Bırakın CHP’yi, herhangi bir partiye Hıristiyan gibi bir vurguda bulunmam söz konusu bile olamaz" dedi.

Yağcı, açıklamasının saptırılma gayreti ile yorumlanmasını doğru bulmadığını belirterek, ne demek istediğinin gayet açık olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, Aytaç Durak’ın CHP’den aday gösterilmesi ihtimaline dair gazetecilerin sorduğu soruya cevaben,"Hiçbir arkadaşımızın camide yaşayıp, kilisede ölmesini istemem" şeklinde bir ifadeye yer verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu ifademin ne demek olduğunu gerçekten samimi olanlar anlamıştır. Zira, Aytaç Durak siyasete adım attığı ilk yıllardan bu yana sürekli sağ tandanslı partilerde siyaset yapmış ve aday olmuşken, en son CHP’nden aday olması ihtimalinin bulunmadığına dair vurguda bulunduğum aşikardır. Buna rağmen, ne demek istediğim açıkça anlaşıldığı halde, anlamamakta ısrar eden arkadaşlara cevap vermek mizacımızda olmadığı gibi, partimizin misyonunun icraat olduğu da nazara alınarak, gereksiz konularla kamuoyunu meşgul etmek istemediğimizi belirtirim. Yapılan değerlendirmede, bırakın CHP’yi, herhangi bir partiye Hıristiyan gibi bir vurguda bulunmam söz konusu bile olamaz. Bizim yaptığımız açıklamanın ne anlam taşıdığını “Teşbihte hata olmaz” sözü dikkate alınarak değerlendirilmesinde fayda gördüğümü belirtir, haddini ve terbiye sınırını aşan sözlerle aleyhimde eleştirilerde bulunanları da kabili hitap bulmadığımı kamuoyuna saygı ile arz ederim."