Bilecik’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı yapılan etkinliklerle sona erdi.
İlk kutlama öğleden sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çelenk koyma ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra etkinlikler Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam ederken, kutlamalara Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, 9. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit, Baro Başkanı Av. Halime Aynur, İl Emniyet Müdürü Ali, Ekber Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, kurum müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, yaptığı konuşmada, “Bu topraklara vatan kimliği kazandıran ecdadımızın, bizlere bıraktığı bu milli birlik şuuruna, asırlardır gerçek anlamını kazandıran, kuşkusuz öğretmenlerimizdir. Onlar, ülkemizin bağımsızlığının ve bütünlüğünün gizli kahramanları ve teminatıdır. Bu anlayışa evrensel bir hüviyet kazandıran Atatürk şöyle demiştir, ‘Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ böyle bir davanın mihenk taşı olmak, onurlu olduğu kadar aynı zamanda meşakkatli de bir iştir. Siz değerli meslektaşlarım, ülkemiz adına bu onurlu ve ağır görevin bugünün dünyasındaki temsilcileri ve fedailerisiniz. Bu kutlu yolculukta sizlerin en büyük rehberi, bilginiz, tecrübeniz ve erdeminiz olacaktır” dedi.
“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZ EVLADIMIZ GİBİ GÖRMEK VE ONA GÖRE DAVRANMAK DURUMUNDAYIZ”
Konuşmasının devamında meslektaşlarına seslenen Altınkaynak, “Siz şanlı tarihimizde ve milletimizin kalbinde, seçkin yerini almış, takdir ve saygıyla anılan bir mesleğin bireylersiniz. Bu millete Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan’ı; çağ açıp çağ kapayan Fatihleri; tarihin en muhteşem İmparatorları olan Yavuzları, Kanunileri; mazlum milletlerin hürriyet örneği Atatürk’ü yetiştiren öğretmenlersiniz. Sizler fert düzeyinde etkisi anne, babadan fazla, toplum düzeyinde ise medeniyeti ellerinde yoğuran bir güce sahipsiniz. Bilmelisiniz ki, sizler öğrenmeyi ve öğretmeyi kutsal sayan bir ecdadın torunlarısınız. ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?’ diyen, ,’Ya öğrenen ol, ya öğreten ya da onları sevenlerden, sakın dördüncüsü olma helak olursun’ diyerek ilmin önemine işaret eden bir kültürün derinliklerinden besleniyoruz. İnsanlığın ilim hafızasına büyük katkılar sunmuş bir ecdadın torunları olmakla da gurur duyuyoruz. Bu bayrağı sizlerle birlikte onurla taşıyoruz, yarınlara gururla aktaracağımızı biliyoruz. İnsanlık, dün nasıl ecdadımızın bilime sunduğu katkıyla terakki etmiş ise, yarınlar da sizlerin yetiştirdiği kendini ve varoluş gayesini bilen birikimli ve öz güvenli nesiller ile bunu görmeye devam edecektir. Vazifemiz; milli, manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmaktır. Tüm öğrencilerimizi öz evladımız gibi görmek ve ona göre davranmak durumundayız. Unutmayalım ki, ham maddemiz insandır ve hata yapma şansımız yoktur. Osmanlının öğretmeni Şeyh Edebali ‘Asıl ölüm, ilimden payını almayanlar içindir. İlim sahiplerini koruyunuz’ diyor. Eğitime verdikleri değerle hep yanımızda olan ve hediyeleriyle bizleri mutlu kılan Sayın Valimize ve Sayın Belediye Başkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü tekrar kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.
“ÖĞRETMENLİK SABIR MESLEĞİ, SEVGİ MESLEĞİ, FEDAKARLIK MESLEĞİ”
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Gününüz kutlu olsun dileklerimle başlamak istiyorum. Öğretmenlerimizin öğretmenlerde dahil olmak üzere hayatımızda çok derin izleri bulunmaktadır. Göz nurumuz çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Kutsal ve onurlu mesleğin mensuplarısınız. Öğretmenlik sabır mesleği, sevgi mesleği, fedakarlık mesleği. Sizler bu güzellikleri temsil ediyorsunuz. Ülkemizin neresinde görev yaparsa yapsın öğretmenlerimizin tamamını hedeflerinin gayretlerini, birer çiçek gibi gördükleri öğrencilerini yetiştirmek görevini olduklarını biliyorum. Belki öğrencileriniz kadar pahalı kıyafetlerde giyemeyeceksiniz. Yine çiçeklere bakıp sosyal sorumluluğunuzla ortancaları yetiştirmeye çalışacaksınız. Bu sizin mesleğinizin en onurlu en gururlu en can alıcı noktasıdır. Bizler hangi kademede olursak olalım öğretmenlerimizin bize yapmış oldukları bu desteği farkındalığı yaşıyoruz. Onların ellerinden öperek onların bu mutlu günlerinde hep beraber daha iyiye daha güzele getirmek için gayret içinde oluyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından öğretmenlere ve protokol üyelerine seyrettirilen sine vizyon gösterisinin ardından okunan şiirler ve Aday Öğretmenler adına Emine Yılmaz’ın konuşması ile devam etti. Adaylığı biten öğretmenlerin yemin törenini ardından 2015 yılında emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ve başarılı öğretmenlere Başarı Belgesi verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı müzik dinletisi ile son buldu.