Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, ormanlık alan ile mahalleye giden yolun kesiştiği bir kavşağa akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi çevrecilerin tepkisini çekti.
Marmaris Belediye Meclis Üyesi AK Partili Uysal Avcı'nın İçmeler Mahallesi Gölenye Mevkii'ndeki ormanlık alan ile Turunç Mahallesi yolunun kesiştiği kavşağa akaryakıt istasyonu açmak için çalışmalara başlaması çevrecileri harekete geçirdi. İnşaatın yapılacağı alana giden Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "Halkımızdan aldığımız bir ihbar sonucunda burada inceleme yapmaya geldik. Şu an İçmeler'de bulunduğumuz alanda bir akaryakıt istasyonu inşaatının yapıldığını gördük. Böyle orman ve şehrin kesiştiği alana bir akaryakıt istasyonu açmak için gereken evraklar herhalde ansiklopedi büyüklüğünde olabilir. İlerleyen günlerde buranın evraklarını da kontrol edeceğiz. Ancak böylesine güzel bir alanda benzinlik açmanın ne kadar doğru olduğunu kamuoyu ve yetkililerin takdirine bırakıyoruz" dedi.
İMAR PLANINDA YERİ VAR AÇIKLAMASI
İstasyonun yapılmaya başlandığı alanın imar planında akaryakıt ve LPG istasyonu olarak tescilli olduğunu belirten Avcı ise, "Burası için bakanlık tarafından alınması gereken tüm izinler alındı. Ruhsat işlemleri de bugün yarın bitmek üzere. Zaten ruhsatı almadan binanın betonuna başlamadık bile. Sizler de görmüşsünüzdür; iş makineleri yatıyor ve alanda inşaat çalışması devam etmiyor. Ruhsatı alır almaz faaliyete başlayacağız. Alanda yasal olmayan herhangi bir şey yok. İki ay içinde inşaatı tamamlayıp istasyonu faaliyete geçirmek amacındayız" dedi.

FOTOĞRAFLI