Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın katılımıyla gerçekleşti.
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile bu yıl 8. kez düzenlenen öğrenci buluşması, Adapazarı Kent Meydanı’nda başladı. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ve davetliler katıldı.
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Bakan Ayşenur İslam, “Gerçekten bu buluşma çok güzel bir buluşma. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler Müslümanlar kimsesizin kimsesi olmayı ahde vefa gereği hayat tarzı olarak benimsemiş insanlarız. Dolayısıyla kişisel hayatlarımız, devlet hayatlarımız da bu düstur üzerine kurulmuştur, kurulmalıdır. Kimsesizlerin kimsesi olmak bir taraftan kendi memleketinde elinin uzanabileceği herkesle barışık olmak, elini uzatabileceği herkesle el ele, kol kola olmak iken diğer taraftan da dünyanın neresinde olursa olsun bütün insanlarla, bütün kardeşlerle, bütün inananlarla el ele olmayı ve kol kola olmayı gerektirir. İşte biz bugün yeniden çok şükür bunu başarabilen bir devlet haline geldik. Bugün Türkiye’nin yaklaşık 30 şehrinde aynı anda düzenlenen bu etkinliğin çok büyük bir önemi var. Bugün kardeşlerimizle kalp kalbe olduğumuzu kardeşlerimizle aramızdaki köprülerin çoktan kurulmuş olduğunu dünya aleme göstermiş bulunmaktayız. 2010 yılında Türkiye’de 17 bin misafir öğrencimiz varmış, 2015 yılında bu sayı 80 bine ulaştı. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda 500 binlere ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum. Bunu da gururla söylüyoruz. Bundan çok kısa süre önce 15 yıl önce Türkiye’de sadece yurt dışına öğrenci gönderen bir ülke idi. Bizim öğrencilerimiz ilim irfan sahibi olabilmek için yurt dışındaki bilim yuvalarına giderlerdi. Orada öğrendiklerini bir kısmı geri dönerek takdim ederdi. Bir kısmı da gittiği ülkelerde kalır ve oranın toprağına karışırdı. Şimdi artık öyle değil hamdolsun. Türkiye hem yurt dışına ilim irfan öğrensin diye kendi öğrencilerini gönderiyor. Hem de 10 binlerce öğrenciyi kendi ilim irfan yuvalarına geleceğe hazırlamak üzere kendi memleketinde ağırlıyor” diye konuştu.
Bakan İslam ve protokol daha sonra açılan stantları gezdi.